trápení s malou, poraďte, maminky...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21803 26.5.2012 8:02

MAMINY, potřebuji radu... prožíváme teďka s malou hotová muka, je tady pravda, že ji rostou stoličky.. ale poslední čtyři dny opravdu katastrofa, jsme nevyspalí - včera například se v půl 10 večer probudila s hysterickým křikem, znovu usla až v půl 1 ráno, celou dobu řvala, dala jsem ji paralen čípek, protože opravdu asi ji musely hodně bolet zoubky... v noci pořád se teďka budí snad co dvě hodiny..ráno po probuzení hned řev... je toto normální? když se nevzteká a nemlátí hlavou o zem, tak stále řve a chce se nosit.... měla jste to v tomto období také některá z vás a jak prožíváte zoubky a ještě by mě zajímalo, zda dáváte dětem něco proti bolesti? malé je 17 měsíců, bohužel nespí celou noc, takže se nevyspíme ani když ji zoubky netrápí (neumím se zbavit nočního kojení). už jsme si s manželem říkali, jestli to není námi, ale jelikož nemáme problémy, nehádáme se, tak nevím, co by se na malé mohlo takto podepisovat...

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj Kati ,
    jsou nějaké gely, kterými se mažou dásničky. Vyzkoušené je ale nemám. Taky by měl pomoct hřebíček - třeba éterický olej z hřebíčku a zředěným mazat dásně a taky čelisti.
    Zoubky opravdu takový potíže dělat můžou a určitě to přejde.. ale je mi jasný, že to je děs.

    S tím nočním kojením - je jí rok a a půl.. ještě si noční kojení může dovolit.. vydrž, ustoupí to samo.. Můžeš to pomalu zkoušet odbourat, ale až zapomene na ty zoubky..

    Držím pěsti, ať je líp.

    Jinak jié léky než Paralen bych nedala.. spíš bych jí to chladila a opravdu ji měla hodně u sebe ..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mám stejně staré dítě a taky se zoubky bojujeme a trápí nás. Mažeme Calgelem, prckovi chutná, ale jestli zabírá to netuším. Dáváme hodně tekutin, starý chleba nebo rohlík na kousání, ale od bolesti nedávám nic. Snažím se do něj necpat moc chemie, když to není potřeba. Tuším, že na to jsou i nějaká homeopatika, tak možná zkusit i to, pokud jsi těmto metodám nakloněna.

  • Já teda nejsem maminka, ale vím, že sestra měla pro malou nějakou mastičku, kterou jí namazala vevnitř v pusince a ta mastička působila proti bolesti. A hodně rychle zabírala, malá se vždycky docela rychle uklidnila. Ale to mají asi všechny maminky vyzkoušené že... :-)

  • Martasek8926.5.2012 11:17

    Já dávám malé Nurofen sirup. Zatím na zoubky netrpívá - má 11 měsíců, sem tam dám gel na zoubky, promasíruji kartáčkem a je to.

  • Ahoj, tohle období taky prožíváme vždy, když rostou nové zoubky. Je to fakt děs a nevím, jestli ty holčičky jsou takové uječené a citlivé. Ta naše teda je a pořádně. Bude jí rok. Teď nám vylezly dva horní a než jsme daly homeopatika, tak to bylo fakt na pověšení, ale homeo krásně zabrala a ta úleva..
    Jinak nás taky trápilo špatné spaní. Uspávala jsem u prsa a byla taky každou 1-2 vzhůru. Byla jsem zralá na psychinu, ale od té doby, co jsem přestala kojit, tak se spaní zlepšilo a u prsa už neuspáváme. Když jí nic nebolí, tak dokáže spinkat i celou noc nebo se probudí jednou, dvakrát, což je velká úleva. Myslela jsem, že je malá hroznej závislák na kojení, ale ukázalo se, že konec kojení není pro ni takový drama.
    I se spinkáním nám homeo pomohly. Měly jsme problém uložit do postýlky, aniž by se vzbudila. Držím palce, ať se to zlepší..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist