tlak v těhotenství..

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22684 21.3.2011 14:43

maminky jak jste to měly s tlakem na konci těhu.. začla jsem 38tt a dneska v poradně mi naměřili 145/90 zítra musím znovu na kontrolu a dr.mi hrozí hospitalizací v nemocnici.. mě přijde, že to není zas tak vysoké.. hraniční je 140/90. hospitalizovali vás kvůli tlaku? A jak byl vysoký?
Díky za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, mě taky s týdny těhu rostl tlak,ale do nemocnice jsem nešla....brala jsem Dopegyt 3krát denně a hotovo. U porodu si to pak pohlídali a ještě jsem ho měla i 3krát denně v porodnici, a pak doma už je 2krát denně a asi po 3týdnech od porodu byl tlak zase OK, takže jsem to vysadila a hotovo.

  • Alčo, vysoký tlak v těhotenství by se měl hlídat a případně korigovat hned při jeho zjištění (aspoň co já si z hodin anatomie ještě o tlaku pamatuji). Může znamenat preeklapsii, kontrolovali ti bílkovinu v moči? Ta je totiž většinou doprovodná k vysokému tlaku, ale jsou i případy, kdy bílkovina v moči nebyla a přesto se o preeklapsii jednalo. Je to laicky řečeno onemocnění placenty a někdy se přistupuje při nelepšící se situaci k vyvolání porodu. Občas se ale vyšší tlak objeví pár dní před porodem a nejedná se vůbec o nic závažného.

  • Ahojky.Jejda,no jak já byla na ozvech v 38.tt u prvního těhu,tak mi naměřili taky 145/90 a ještě k tomu bílkovinu v moči,ale tu bílkovinu jsem měla už asi dva týdny takže od 36.tt,ale to oni neřešili.No a ten tlak byl důvodem proč si mě jen z blbé kontroly ozev nechali automaticky v porodnici a druhý den vyvolávali a to už jsem měla tlak při porodu 150/100,takže nevím jak to řeší jiní doktoři a porodníci.Ahojky a držím palce.

  • Ahoj, já měla ve 39tt tlak 140/90 a taky mě dost kontrolovali, ale porodila jsem v 40+2. Myslim, že nakonci se bojí gestózy, ale signifikantní e pro doktory bílkovina v moči, pokud tam není, nic moc neřeší. Řekli mi, že mě hospitalizují pokus budu mít přes 160. Držim palce a odpočívej, hlavně klid. Papa Kačka

  • Ahojky Alenko,
    tak koukám, že těch maminek, co mají vysoký tlak na konci těhu je čím dál víc. Mně taky naměřili v poradně vysoký tlak 150/90, poslali mě na monitor a po týl půl hoďce kontrola tlaku (145/90) a už si mě tam nechali. Měřili mi tlak asi 4x denně, teplotu, brali mi krev a musela jsem sbírat moč po celý den do takové nádoby. Preeklampsie se neprokázala, takže jsem odcházela z porodnice po třech dnech s dopegytem, ale tentýž den co mě propustili jsem byla zpátky a rodila jsem. A tlak? Po celou dobu v normě :-) A taky přesně 38tt, Tomášek se narodil v 38+1 a je v pohodě, tak neboj, kdyby náhodou něco, držim palečky a určo se ozvi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist