teplá voda a těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51755 23.7.2012 12:42

Holky zajímá mě jedna věc.Jsem v 11tt a vím,ze na začátku tehotenství se nedoporučuje koupat v teplé vodě,dost tim trpím,protoze miluju napustit si vanu horke vody,ale co bych pro mimčo nevytrpěla,tak alespon chvili stojim pod sprchou a poustim na sebe teplou vodu,ale nad prsa,nemuze to vadit? a proc horka voda vadi v tehu? děkuji

Všem moc děkuji za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, ja som to tiez riesila na zaciatku tehotenstva a precitala som si kopec nazorov- vysledok ku ktoremu som dospela ja=vsetko s mierou :) kupat sa mozes, nie je dovod si nieco odopiert ak to mas tak rada a si na to zvyknuta- jedno na co si daj pozor, je velmi horuca voda- ma to ten efekt ako ked mas silne krce pri MS- das si horucu sprchu, aby ta "uvolnila" - moze to spustit kontrakcie a sposobit potrat- ale ak si v poriadku, nie si rizikova, si na kupele zvyknuta, nie je ti v nich zle, a nenapustis si tam vriacu vodu, tak sa kludne kupkaj :)

  • Tvrdí se, že teplá voda vyvolává potrat v začátku těhotenství. Taky miluji teplou vodu, tak jsem se jí vzdala a stejně jsem začala špinit.. a pak jsem se dozvěděla, že právě proud sprchy rozproudí krev, takže jsem se od té doby normálně koupala, ne ve vřelé vodě, ale takové normální.

  • Ahoj..no tak já jsem se koupala po celou dobu těhotenství v teplé vodě..i pár týdnů před porodem.....jak říkaš, taky miluju naložit se do teplé vody....takže ani v těhotenství jsem si to neodpustila.....a hlavně to některé maminky pak praktikují, když si chtějí vyvolat porod.....sice by se nemělo přímo do ,,vařící vody", ale teplounká by neměla vadit.......a i u druhéto těhu to takto budu praktikovat.....

  • Ahoj, taky jsem se koupala v teplé vodě normálně, jak jsem byla zvyklá, jen ve třetím trimestru už se nekoupu, protože mi pak dělá problém z té vany se zvednout:-D Aby to bylo nebezpečné, tak bys musela mít extremně horkou vodu.

  • Já také miluji horkou vanu a celé těhu jsem si ji užívala a bez problému,jen jak píše nicolletta30,je problém vylézt z vany:-D Naopak si ji užívej-ne třeba tak horkou-dokud můžeš,pak se nebudeš moct koupat 6neděl a to je dlouhá doba.

  • já se nekoupu, ale sprchuju, také mám ráda hdně teplou vodu (děti křičí, když je tím chci osprchovat, musím jim ji hodně zmírnit), ani v jednom těhotenství jsem se ji nedokázala vzdát, ale nesprchovala jsem si bříško, jen prsa, ramena, nohy...Normálně jsem také navštěvovala perličku a parní saunu (ale pravda, v 1. trimestru jsem byla opatrnější a když, tak jen na chvilku), jinak vlastně až do konce těhotenství, podle pocitu a ten jsem měla jen dobrý, dokud mi bylo příjemně, byla jsm tam :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist