těhotenství a práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371911 22.3.2017 10:12

Dobrý den, včera jsem si dělala testy a byly tam // :) problém je že 1.4.mám nastoupit do nové práce jako asistentka pedagoga. Můj dotaz je jestli to mám hned říct nebo třeba počkat do konce zkušebky. Nechci třeba přijít o to místo kvůli těhu, které třeba nevyjde :-/ miminko chceme dlouho a jsem štastná :) jen nevím co s tou prací

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych to neříkala, spousta žen na to může přijít později, tak bych to řekla po skončení zkušební doby..

  • Asi bych ještě počkala. Jinak moc gratuluji a přeji ať jste v pořádku a ať vše dobře dopadne i v práci!

  • Ahoj, nejdřív gratuluju ke II čárkám, taky se s manžou snažíme, už přes CAR, protože nám to nejde:/
    No a kk tvé práci..já osobně bych do práce normálně nastoupila a "zatloukala" v práci jak jen dlouho by to bylo možné:)) Nikdy nevíš, jestli těhu vyjde nebo ne a pak bys byla i bez mimi i bez práce a to je blbý.
    Já jsem učitelka a ta práce sama o sobě není tak náročná, aby se nedala dělat i v těhotenství si myslím. Akorát s dětma je to někdy fakt na pytel, že tě dokážou vytočit, tak to by sis musela fakt vědomě snažit, aby ses nerozčilovala a raděj jedním uchem tam a druhým ven, abys neublížila mimískovi vztekáním se:)

    Tak jak se rozhodneš?:)

  • Gratuluji :) Je to jen na Tobe, zda to reknes nebo ne. A pak je to stejne i na jejich uvazeni, zda te tam nechaji, az jim to sdelis - duvody pro a proti se vzdy najdou i na strane zamestnavatele.

  • Já bych to oznámila asi až po tom 3.měsíci... Přece jen opravdu nikdy nevíš.. (ale samozřejmě držím palce!!!) a taky je spousta žen, co to zjistí náhodou - až takhle pozdě - to jsou ty "nesnažilky" :) Dítě je důležitější než práce, ale práci k životu potřebuješ, že...

  • Rebeca27.3.2017 22:03

    Pokud vím, těhotná žena výpověď dostat nesmí. Neznám sice výjimky z tohoto zákona, ani si nejsem jistá, nakolik se to liší ve zkušební době, ale každopádně bych řekla, že tato informace pro vás může být důležitá. Pokud máte čas, zkuste trochu zagooglit, určitě najdete nějaké detaily v různých právních online poradnách a článcích.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 486 odpovědí a 409 677 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist