těhotenství a burčák

Otázku položila: Anonymní uživatelka #66251 3.9.2012 16:21

Holky, miluju burčák a už se začíná objevovat na pultech. Kolik je tak zdravé množství? Myslíte že 1decka denně, obden je hodně? Jinak vůbec nepiji a nesnáším to, ale burčák je prostě burčák :) Jsem v půlce 3.měsíce a vše zatím bez problémů.

Díky za názory :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já jsem u konce 2. trimestru a taky se už na burčák těším :D. Není silný (já piju červený a ten je opravdu slabý), myslím, že sklenička jednou za čas nevadí...ne každý den, ale jednou za čas....jen teda nevím s tím prvním trimestrem, tam bych to asi neriskovala, to bys pít vůbec neměla, ale jsou na to rozdílné názory i u lékařů...

  • Pokud je to ranný burčák, tak zdraví jen prospěje. Alkoholu je tam minimum, zato spousta vitamínů, kvasinek, balastních látek,.......Největší mnamka je čerstvě vylisovaná štáva z hroznů s medem. Burčák je zdravější než doporučovaná sklenička piva. Ale čím starší burčák, tím víc alkoholu.

  • Jo, burčáku jsem taky neodolala, je to totiž mňamka :-p Ale dej bacha, je fakt zrádný ten obsah alkoholu... 1-7 promile... Ale i tak je to slabší jak víno a u toho se říká, že občas sklenku můžeš. Takže když si dáš deci burčáku, podle mě tím mimču ublížit rozhodně nemůžeš. Naopak je tam spousta vitamínů, jak píše Bonty :-D Ale jak delší dobu nepiješ, bude ti stačit i ta deci a budeš to cítit :-p Já to teda trochu cítila :-p (Jsem 21tt)

  • v prvním trimestru se alkoholu vyhýbám úplně, pak už si malou skleničku piva po jídle nebo deci vína dám, letos to mám bez burčáku ptz jsem v šestém týdnu. záleží to na každém jak to cítí, četla jsem i názory že ani nealko pivo by se nemělo pít, ale je to každýho věc jak to dělá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist