těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #8870 8.6.2011 8:16

je mi 42let a podle prohlídky u pani doktorky jsem v pořádku ale nevím kde by mohl být důvod proč nemůžu ještě otěhotnět mohly byste mi poradit co udělat nebo nějaký podpůrný prostředek?Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky. A co partner? Taky má potvrzené, že je vše v pořádku?

  • deniska91918.6.2011 9:00

    No si myslím že může být dost riskantní v takovém věku mít ještě miminko =) Ale nejsem doktor. Jen co vím tak 30 let už je hodně dost na porod, co sem tak jako v poradnách slyšela.

  • Ahoj.Mám kamarádku která rodila ve 43letch.Vše v pořádku,celé těhu žádný problém.Mimísek se narodil zcela zdráv.Každého uvážení v kolika si troufne ještě na prcka.Já jdu rodit v srpnu a je mi 37,už se zdám taky na to starší,taky mám obavy jestli vše zvládnu a bude vše v poho,ale zatím podle vyšetření je vš ok.Tak doufám,že to vše dotáhnem do zdárného konce.Těhotenství si také užívám daleko víc než před 10 rokama,když se narodil syn.Asi více pracujou hormony.Já pila kontryhelový čaj a femík jsem také zkusila,kyselinu listovou jsem též jedla....hodně štěstí.

  • Určitě bych neztrácela hlavu, dneska mít dítě po 40 ti není nic zvláštního - moje tetička si pořídila 2 děti v 45 a 48 letech..horší je to s výchovou, prý ji chybí ten nadhled, co měla za mlada, ale co bys pro děti neudělala..Já brala před otěhotněním Calibrum baby plan (vitamínky), kyselinu listovou a kapky Gynex (1 x denně stačilo, srovnal se mi pak cyklus, že měl přesně těch 28 dní). Manža bral Zinek a ženšen, doporučili mu carnitin (aby neměl chut na tučné), pil hodně obyč vody a omezil alkohol, zakázala jsem mu vanu a začal nosit volné kalhoty (spermio nám nejdřív vyšlo špatně, ale pak se nám po 3 měsících zadařilo). Určitě bych se ale nebála navštívit CAR - my tam byli skutečně jen asi měsíc, než udělali spermio manžovi a mě udělali krevní obraz..Platili jsme jen za spermio 1000 Kč.

  • lulatko8.6.2011 10:59

    Neváhala bych a začala problém s otěhotněním řešit s CAR. Na jednu stranu je v dnešní době spousta žen, co kolem 40 bez problémů otěhotní, bez komplikací dítě vynosí a porodí, mateřství si dokážou užít, cití se na něj dokonce lépe připravené, než kdyby měly dítě dřív. O tom žádná a úplně to chápu. Příroda to má ale nastaveno trochu jinak a v praxi jsem nejednou viděla, jak s věkem kvalita vajíček opravdu klesá, což vede častěji nejenom k problému přirozeně otěhotnět, ale nejednou k problému vůbec vajíčka oplodnit i metodikami IVF. Dá se říct, že dokud to u zdravé ženy mezi 20.-35. rokem života nějak extrémně znát není, po 40 jdou ty změny již dost skokově. Nechci strašit, nevím, jak dlouho se snažíte, samozřejmě je nutné vyšetřit i partnera, ale asi bych to začala řešit co nejdřív.

  • Zrovna jsme se o tomhle bavili, mamina rikala,že ma kolegyni v práci,která tehotenství odkládala a odkládala,v 38ti letech,ze by teda uz mimčo chtela,samozrejme nemohla otehotnet,tak sla na umely oplodneni a dnes ma 7letou holčičku a je jí 46et a absolutne nevi co s ni,proto je holka taková jaká je,myslim si,co mi tak zensky v jejim veku rikaji,ze nechapu zeny,co si poridi v takovym veku díte,deti maji mít mladý lidi,ne ženy,co uz se pomalou muzou stat babičkou,pak jsou deti takový jací jsou...ale nadruhou stranu kazdyho vec,každopadne v tomto veku to rozhodne neuznávam!! ženský nemají žádnou soudnost...a vetsina si jich porizuje jen z nudy!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist