těhotenský pás

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40569 3.10.2011 12:42

Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli je podle vás potřeba těhotenský pás? K čemu vlastně slouží, je to jako módní záležitost a nebo řeší i zdravotní problémy? Kamarádka mi ho právě doporučila na počínající růst bříška, které už je teď poměrně velké, ale nevím jestli má smysl něco takového kupovat. Ještě bych se chtěla zeptat, jaké oblečení nebo pomůcky by se mi mohly v těhotenství hodit, abych nekupovala zbytečně - myslím např. těhotenskou podprsenku, těhotenský pás do auta atd. Jediné co si chci stoprocentně koupit jsou těhotenské kalhoty, ale to tolik nehoří v kalhotách ještě místo mám :-) děkuji za názory a nápady :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek893.10.2011 12:55

    Ahoj, já rodila v červnu, takže bříško bylo velké až se začínajícím jarem, takže jsem naštěstí toho tolik nepotřebovala. Koupila jsem si jen těhu rifle, nějaké halenky svetr, ten těhu pás - černý elastický a měla jsem ho jen párkrát, nevyhovoval mi. Nyní mám kojící podprsenky - 2 kusy. Těhu pás do auta neznám.

  • já těhu pás měla a osvědčil se mi, s narůstajícím bříškem mi bylo všechno krátké, tak mi s ním netáhlo na záda. Pás do auta jsem speciální neměla, nevyužila bych to zase až tak moc, čekala jsem dítě v zimě, takže jsem mela letní kalhoty s pásem na bříško a pak na podzim a zimu manžestráky a lacláče, později mi vadilo všechno co mě tlačilo na bříšku. Pár triček a halenek, jeden svetr jsem obětovala a vytahala jsm si ho břichem, ale stačil mi na celou zimu a do zimní bundy jsem se taky s menšími problémy vešla po celou dobu těhotenství. Jen byl trochu problém s botama, když mi otékaly nohy. S podprsenkou problém nebyl, prsa mi natekla až po porodu, ale to zase fakt pořádně. No a když jsem se nevešla do svého pyžama, brala jsem si trika přítele.

  • Ahoj tak co se tyce pasu do auta: http://www.hts.no/en/products/pregnant.php tak ja ho nemela (bo sem nevedela,ze existuje) ale koupila jsem ho sestre, hned ze zacatku tehu a chvali si ho a opravdu ho v aute pouziva porad. hodne jezdi a ridi.... jinak tehu pas jsem nemela a nechybel mi, ale treba sestra mela obrovske problemy se zadama, tak si koupila podpurny tehotensky pas. hradi ho pojistovna (aspon nase teda) a predepisuje ho gynekolog. akorat tam je problem, ze je vicevelikostni a ona si ho poridila az na konec tehu, kdy uz ma to brisko jakztakz stejne... tehotenskou podprsenku jsem nenosila a taky bez uhony :) a kalhot tehu jsem mela hodne, to je pravda. taky jsem nejake podedila po sestrence a dost jsem jich koupila na aukru.. jinak ten podpurny pas http://tehotenska-moda.heureka.cz/tehotensky-podpurny-pas-emma-jane/ sestra ma neco podobneho. taky ji povolily svaly pod zebry, co drzi delohu a moc ji boli, takze ona ho opravdu potrebuje a jak vidis, tohle neni modni doplnek, ale opravdu zdravotni pomucka...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist