těhotenské multivitamíny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25513 30.3.2011 11:37

Ahoj holky, tak jsem po první prohlídce a jsem 5+2 tt, jen je prý docela malý, na to jak je starý...Mudr. mi řekl, že si mám koupit nějaké těhotenské vitamíny...můžete mi nějaký doporučit aby jsem pořádně dorostli do další kontroly?? další kontrola je 5.4....děkuju za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko30.3.2011 13:18

    Ahoj, myslím, že vitamíny na to žádný extra vliv nemají, aby mimi o týden povyrostlo a vypadalo, jak má... Jsi teprv na začátku, to ještě nemusí být pořádně nic vidět. Taky mohlo k oplodnění dojít o pár dní později, než podle data vypočteného podle MS. To totiž počítá s ideálním případem, že ovulace proběhne přesně ve 14. den.
    Vitaminové přípravky jsou na uvážení každého, jestli je bude brát. V skutečnosti, máš-li pestrou stravu (tzn. žádné jednostranné diety, vegetariánství, atd.), bohatě stačí, budeě-li brát kyselinu listovou jako prevenci rozštěpových vad.

  • Ahojky. Já tedy moc radit nemůžu ale gratuluju k potvrzení těhu. Užívej si to :-)

  • mně doktor doporučil Gravital (už při snažení a pak v tom pokračovat), jinak je to prý akorát farmaceutický tahání peněz z lidí, tak ten Gravital prodávají i v ordinaci bez marže lékáren (mně stál v lékárně 205,- za 60 tablet)

  • Já beru vitamíny Calibrum BabyPlan a vše je v pořádku :-) ..hodně štěstí!

  • ahoj pamir :-) to máš teda nějakého zvláštního doktora, já byla na UZ v 5+2 poprvé a byla tam 1mm tečka stěží viditelná.. tak jak přišel na to, že je malé ?? stačí aby hop změřil o kousíček jinde..

  • Ahoj já brala už před snažením a ted v tom po ivf pokračuju ten baby plan od calibrum :-)

  • Ahoj, já na začátku těhu užívala Femibion 800 (nyní už Femibion 400), jsem spokojená.

  • Ahoj, taky mi prijde divny jak ti muze rict, ze je to strasne maly??? Vzdyt nekomu to nejde v 5 tydnu ani videt? Hlavne se zbytecne nestresuj, to ti nepomuze, vitaminů je cela rada a kazdy ti doporuci o cem si mysli, ze je nej,ale ja si myslim, ze v podstate vsechny tyhle tehu vitaminy maji plus minus vsechno stejne, staci zajit do lekarny a poradit se s magistrou a pokud v tech vitaminech nebude kyselina listova, tak si kup jeste tu. Ja jsem v prvnim trimestru brala femibion mami plus tu listovku zvlast a do druheho jsem si poridila levnejsi calibrum mami a do tretiho uz nebudu papat nic, to at si pak bere ze me vitaminky. Kazdopadne gratuluju a neboj, to jestli jste malí muze posoudit az pozdeji na velkem ultrazvuku, kde se delaji vyvojove vady. (12TT)

  • Já jsem si přes net objednala také gravital a 180 tablet stojí něco okolo 425,- Kč pro registrované, jinak 498,-Kč. Asi je jedno co budeš baštit, hlavně aby se měl mimísek a maminka k světu :-))))

  • Ahoj,velikost bych zatím nebo vůbec neřešila.Beru Mamavit,sem tam to vystřídám s calibrem nebo gravimilkem a malý měl na ultrazvuku velikost na 19+ 5,já byla podle ms 22+3,ale je tam tolerance +- 14 dní.V prvním těhu jsem taky brala vitamíny,porod mi vyvolávali 10 dní po termínu a malá měla 3225g,takže žádný cvalík a myslím,že vitamíny velikost mimča nedoženeš.Nestresuj se.Jo,mně při první kontrole v 6+3 toho nebylo moc vidět.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist