svatba

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21803 6.4.2011 8:57

ahoj holky, v červnu se vdávám ( a to jsem žádnou svatbu nechtěla - max. na úřadě :-)), šaty už mám, ale tak si říkám, že neznám žádné tradice jen to, že nevěsta má mít něco modrého, něco nového, starého a půjčeného... znáte nějaké tradice, pověry, nebo tak, které se týkají svatby?

děkuji holky, jsem v jednom kole s tím plánováním, že jsem si neměla ani čas pročíst vaše komentáře...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já vždycky říkám: jakou svatbu si uděláte, takovou budete mít...to že někdo furt předhazuje: měla bys mí bílé šaty a to by mělo být tak a to onak, a rodičům dorty atd...je to každého věc a hlavně se ten den musí líbit mu - jim dvěma...takže pokud se ti do toho chce, klidně "tradicuj", jinak hlavně at jste spokojení vy dva:))

  • Katko, já moc gratuluji!! A co se týče tradic a pověr, tak na to bych se razdvatři..víš co, viď? Prostě si udělejte svatbu jakou chcete vy.

  • ahoj, já se vdávala minulý rok v červenci a dodrželi jsme jen, že jsem měla něco modrého, starého, nového a půjčeného a pak, že mě a moje šaty manžel neviděl ve svatební den...spala jsem u našich a odtamtud jsme odjížděli na hrad...jinak nic:-)..a také podle tradice jsme celé ženské rodinné osazenstvo pekly svatební koláčky...já bych kupované nechtěla, mám z toho krásné fotky a zážitky:-)

  • Ahoj, já měla také něco modrého, nového, starého a půjčeného. Manžel také nesměl vidět šaty dříve než ve svatební den. I já jsem spala u rodičů a s nastávajícím jsme se viděli až u oltáře. Zametali jsme střepy z rozbitého talíře před restaurací, kde jsme měli hostinu. Potom jsme jedli polévku z jednoho talíře. Večer jsem házela kytku mezi svobodné slečny a manžel můj ozdobný podvazek (který musel před tím sundat zubama:D) mezi svobodné pány. A taky byl únos nevěsty;))

  • alimos6.4.2011 11:08

    Holky už v podstatě vše řekly. Mě překvapilo, že jsme se v ten den políbili a všichni začali křičet...nééé, to se nesmí, až první políbení (jak řekne oddávající). Slyšela jsem to poprvé, tak nevím. Taky vím, že by něměly být perly na svatebních šatech, ani na krku = slzy. Stejně by si to měl každý udělat jak chce. Dokonce už i v květnu teď svatby docela začínají :) Alespoň jsou hospody a fotografové volní :)

  • Podívej se na www.beremese.cz do diskuze, najdi si pověry, tradice.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 221 otázek, kterým se dostalo 271 570 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist