strach z vyšetření

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40938 19.10.2012 14:40

Ahojda mam takovej asi blbej dotaz včera sem měla nastu na opraci kvuli tomu že nemužem mít s přitelem miminko ale nevzali mě kvuli rymně protože aneteziolog měl strach mě uspat ale to je jina.Když zamnou přišla sestra stím co mě čeka tak mi řikala že mě čeka klistýr v tu chvilku mi stuhnul usměv a dostala sem strašnej strach!A sestra mi povidala jestli jsem připravena na to mit vubec dítě když se bojím klistýru a ještě v mím věku je 21 malej věk na miminko?Ted sem s toho nějaka divna včera sem celej zbytek dne probrečela a ted už ani nevím jestli jsem na miminko připravena co když nejsem co když ma pravdu a jen sem si něco nalhavala?Strašně se bojím klistýru i u porodu se ho děsně bojím mam strach ze všech těchle věcí jak cevkování tak klistýru když maj něco někam strkat a ta sestra to tam o mě ještě vykladala jako srandovní vložku že se bojím klistýru cejtila sem se tak trapně když to vědel i ten anesteziolog už se tam nechci ani vratit mam sto chutí se obědnat jinam!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)




  • Urcite budes jednou dobra maminka, tou se clovek stava praxi, nikoliv vekem. Nechej sestru sestrou, jsou casto prepjate. mas vyhodu, ze jsi mlada, mas vesti pravdepodobnost, ze se otehotneni podari;-)

  • No a čeho se jako bojíš?Klisma je náhodou potřebná a důležitá věc.I před porodem se dělá.I když už si ve většině porodnic můžeš vybrat.Já si ho nechala dobrovolně.Miminko jde lépe dolů do porodních cest.Podat ti to sestra mohla šetrněji.Ovšem ty se taky trochu vzchop není čeho se bát.:-);-)

  • Uklidni se, mě je 21 a mám třítýdenní holčičku a všechno je v pohodě...to přijde samo. A klystýru nebo cevkování se neboj, je to všechno jen pro tvoje dobro...je to sice nepříjemné, ale rozhodně to má svoje opodstatnění. Držím palce, ať je vše OK...

  • Neboj, Klistýr opravdu nic není, jen to trošku tlačí, ale nebolí. A myslím si, že když pak to maličké nosíš pod srdíčkem, že se všechny tvé postoje stejnak změní a na porod se budeš těšit. Nemyslím si, že je to o věku, ale o tom, co chceš. Já jsem miminko strašně chtěla, ale taky jsem pochybovala, jestli to zvládnu, ale je to tak strašně krásné, že už plánujeme druhé... :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 552 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist