strach z přenášení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43839 17.2.2012 10:14

Ahoj holky, potřebuji poradit jak uklidnit kamarádku - je těhotná, ted začala 3tí trimestr a hrozně se bojí, že bude přenášet - naše společná kamoška a ted se to stalo i její sousedce, obě musely přenášet a něco se pokazilo a byl konec - prý snad zkažená plodová voda. Kamoška o tom nechce mluvit a sousedky se ptát nechcem, ale potřebuji tu těhulku nějak uklidnit a nevím jak..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mám jednu radu - v těhotenství takovéto historky neposlouchat, články o potratech a podobně nečíst a snažit se skutečně naladit na vlnu optimismu a štěstí. Život je někdy takový, ale určitě je dobré se zbytečně nestresovat!

  • znám maminy, co přenášely a děti mají úplně v pořádku. To se bude bát pořád něčeho, teď je to přenášení, později zase bude stresovat, aby neporodila dřív než má. Těhotenstvím ty nervy začínají a to bude pořád něco dalšího. Bude se bát celé těhotenství, pak se mimčo narodí a bude se bát o to víc. Hlavně by měla být co nejvíc v klidu, stresy dítěti vůbec neprospívají. Pokud má opravdu velké obavy, ať zkusí vyhledat psychologa a popovídat si o tom.

  • Ahoj, já jsem rodila 40+2, ale rozhodně jsem nepřemýšlela nad tím, že by něco nemělo být v pořádku. Ne, že by nemohlo, ano, stát se může opravdu cokoliv, ale já jsem si těhu neskutečně užívala a nechtěla jsem o ničem špatném ani slyšet. Vše jsem se snažila vidět pozitivně, byla jsem šťastná a jde to vidět i na malém... Těhu je krásné období, které by si maminky neměly nechat nikým a ničím kazit. Natož aby se stresovaly tím, co potkalo jejich okolí.
    Také ale bohužel nerozumím tomu, proč MUSELY přenášet. Já jsem byla na kontrole 40+1 a dr. mi řekl, že jestli do 3 dnů neporodím, porod vyvolají.. díkybohu jsem druhý den rodila.

  • Apocalypse18.2.2012 7:12

    A ja bych rada podotkla, ze porod od 38tt do cca 42tt je porad v terminu, o prenaseni se jedna az prave po 42 tt a myslim, ze neni moc porodnic, ktere by to nechaly byt tak dlouho a nevyvolaly porod driv... Jinak souhlasim s tim, co uz bylo receno.

  • ahoj, to je hrozně moc individuální já přenášela 10 dní, než mi začla odtékat voda a dcera byla v pořádku. porod byl potom vyvolávaný, navíc i tablety na dozrání porodních cest, ale vše se zvládlo skvěle. a nevím co myslíš tím - musely přenášet??

  • A co je na přenášení hrozného? Já přenášela a tak mi porod vyvolávali 10 dní po termínu. Přenášení není nic strašného, spíš bych měla strach z vyvolávaného porodu, jestli není horší, než když to přijde samo. Není čeho se bát. Při přenášení se pak asi častěji hlídá (mě teda ne, já stejně chodila do poradny 1x týdně + navíc monitor).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 555 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist