strach z jídla

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410392 29.12.2019 13:08

Ahoj holky, mám prosbu
určitě jste všechny zaznamenaly, že jsou Vánoce tím pádem tučná jídla, cukroví a tak a i presto, ze třeba perníčky a linecký cukroví máme doma ze špaldový mouky i přesto se to bojím jíst, nechci přibrat a chci vypadat uplne stejne jako před Vánocemi..
Není toho cukroví halda a necpu se do přežrání ale pořád toho červa v tý hlavě mám+ teď na Silvestra budeme s přáteli kde znova bude něco ke snědku a nosit nejake alternativní moznosti jídla mi přijde docela nevhodné a na tom stole to ty chute proste láme.. nema někdo par povzbuzujicich slov nebo rady? Diky moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk29.12.2019 16:52

    Já bych se na silvestra v jídle a pití extra nekrotila, a na novej rok to vybehala, aby mě netizilo svědomí :-)

  • buccaneerka229.12.2019 15:50

    Asertivita. Prostě když něco jíst nechci, tak řeknu "děkuji, nechci". Pokud držím dietu, donesu si vlastní jídlo. To každý může pochopit.

  • Když vím, že budu třeba večer nebo další den víc jist, tak třeba den předem toho sním méně. Ono je stejně důležitější vyjít kaloriema v delším časovém úseku, třeba týdne. Takže můžeš třeba o trošku min jist dva dny před a po a pak si bez výčitek na silvestra něco dát :)

  • Ahoj, určitě se jídla neboj. Nepřibírá se z “nezdravých věcí”, pokud nejsi v celkovém kalorickém nadbytku. Přibrat můžeš i kdybys jedla jenom “zdravě”. :) jednoduše když budeš dlouhodobě jíst víc než spálíš, tak přibereš. Ale za těch pár dní nepřibereš tuk, většina z toho bude pravděpodobně voda. Jídla se neboj, jez vyváženě, všeho s mírou a užívej si života, důležitý je balanc. Kdybys potřebovala ještě nějak poradit, klidně mi napiš do zpráv ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 198 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 685 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist