strach :-(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #32791 11.2.2011 20:28

Holky mam strach, asi jsem těhotná, to by nebyl problem,ale jeste to nevim 100% a z toho jak jsem nervozni tak kourim dál :-( a piju kafe,turka ( 2-3 dene) :-( já vim mam prestat,ale kdyz nevim jestli jsem? myslíte si,že mimčo z toho bude postižený nebo tak? prošla jste si některá tim,že jste kourily nebo pily kafe?? díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl11.2.2011 20:36

    Hele moje segra v tehotenstvi kavu pila 1 denne a kourila taky. Prestala kourit az kdyz byla vice tehotna ze ji to prestalo chutnat, ale jak prcek se ji narodil tak zacala znova.

    Hlavne se nestresuj, ju? Stres pro tehotenstvi neni dobry, i kdyz to nevis na sto% :)

    Plno zen kouri a pije kavu nez zjisti ze jsou v tom. A urco tady jsou i holky ktery si daji v tehotenstvi nedavano tu byl aj takovy dotaz. Ze nemuze prestat v tehostenstvi. Ono kdyz se mimco pak narodi,tak mu ten nikotin chybi, ale zase si myslim ze kdyby si kojila tak tu davku dostane ve mliku. Jinak, zkus to omezit, a nebo si delej kavu z mlikem pokud to tak uz nepijes. ;-)

  • To kafe bych neřekla, že bude problém, 3 denně jsou sice už dost, ale třeba jedno denně ani v těhu nevadí, naopak zvyšuje tlak, který bývá v těhu nižší. S tím kouřením je to horší, dostáváš tím do těla spoustu toxických látek, nevím, co myslíš tím postižením, ale jsou tam jistá rizika. Miminka kuřaček mohou mít nižší porodní váhu, je tam větší riziko potratu, předčasného porodu. Během vývoje dítěte se pak mohou objevit problémy v chování, poruchy jako ADHD, hyperaktivita a problémy se můžou projevit i v dospělosti - děti kuřaček mají častěji sníženou plodnost. Takže si to srovnej v sobě, jestli do takového rizika půjdeš, kdybys těhotná byla. A jak dlouho bys měla být těhotná, že to nevíš jistě? Proč si neuděláš test, abys věděla, jestli tvé úvahy mají vůbec opodstatnění? Třeba máš strach zbytečně...

  • ja jsem kourila, dokud mi test neukazal, ze jsem tehu. jinak sestrenice kourila cele tehotenstvi a ma strasne krasnou a sikovnou ted uz dvouletou holcicku. ale ze to nekomu vyslo neznamena, ze to vyjde i tobe :/ radeji bych prestala byt tebou, teda aspon kourit. to kafe, no dejme tomu, to by se melo dat prezit ;)

  • Kafe já piju taky, sice presso, ale dvě denně. S tím bych si hlavu nelámala. Kouření aspoň omez a kdyby se ukázalo, že jsi těhu, tak hned přestaň.

  • jak dlouho bys mohla být těhotná?

  • jinak trochu bokem kdyby to nekoho zajimalo, tak jsem cetla o vlivu marihuany v tehotenstvi a pri kojeni. tak v tehu nebyly zatim prokazany zadne skodlive vlive vlivy na dite pri koureni mar., ale pri kojeni byl prokazan zpomaleny vyvoj ditete, potom mozne postizeni a tak :)

    kdyz jsem v tehu rikala chlapovi, ze mam chut na cigaretku, tak mi rikal, to si radsi zahul nez zapal, tak jsem si prave k tomu nasla nejake informace, jestli ma chlap pravdu nebo ne ;)

  • pokud jsi vášnivá kuřačka, tak se dokonce nedoporučuje přestat okamžitě. Může to způsobit více škody než užitku. Aby bylo tělo matky naprosto čité, musela by jsi přestat 3 roky před početím. Mě dr. říkal, že než abych se stresovala, že mám na cigeretu chuť ať si raději zapálím a třeba v půli típnu. Kouření jsem hodně omezila, ale úplně jsem zatím nepřestala. Před otěhotněním jsem vykouřila i 1,5 krabičky denně. Ale omezit se to určitě snž, ikdyb jsi nebyla těhu, tak se to vyplatí :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist