stitna zlaza v tehu.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45206 24.7.2011 20:18

Ahoj holky prosim vas chci se zeptat driv nez se zeptam lekare.Uz 8let se lecim se stitnou zlazou a ted jsem v 6mesici tehu.a vydela jsem necekane porad kde zena rodila a pri porodu ji zlaza praskla a umrela.Prosim nevite nekdo jak resi lekari porody tady stim onemocnenim?Dekuji za odpoved mam docela ztoho strach.A chci se dozvedet neco odvas nez pujdu k lekari.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky, nepíšeš jakou poruchou funkce štítné žlázy trpíš....jestli hyperfunkcí a nebo hypofunkcí, ale já osobně jsem o prasknutí štítné žlázy ještě neslyšela, to musel být nějaký extrémně výjimečný případ, takže s tím bych si nedělala starosti. Pokud se léčíš s hypofunkcí (což je častější), tak se hned po zjištění těhotenství zvyšuje minimálně o 1/3 dávkování hormonů štítné žlázy a po porodu se zase plynule snižují dávky na hodnoty před otěhotněním...Pokud jsi substituovaná hormony štítné žlázy (Euthyrox, Letrox), pak se to podle mě považuje za stav normální funkce štítné žlázy a neměla bys mít obavy z nějakých komplikací...

  • O tom jsem v životě neslyšela, napadá mě, že by to bylo jedině možné při "strumě", kdy je štítná žláza opravdu nadměrně zvětšená (přičemž v těhotenství se ŠŽ přirozeně zvyšuje), ale tam se při zanedbání mluví jen zvýšeném ryziku rakovinotvorného bujení. Kdes to viděla a co to bylo za pořad? Se štítnou žlázou se léčím už 12 let a mezitím jsem bezproblémů porodila 3 děti. Jestli tě to uklidní, tak je x jiných věcí, které se můžou před a při porodu stát, alew zrovna tohoto bych se nebála :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 220 otázek, kterým se dostalo 271 570 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist