spaní maminka a dítě v posteli rodičů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38659 20.9.2011 8:57

je tady některá maminka, která spí s miminkem v posteli? máte některá zkušenost s tím, že jste s miminkem v posteli spaly a pak byly problémy a neuměly jste dítě naučit na postýlku? děkuji

tak to jsem ráda holky za takové reakce, protože taky spím s malou :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přesně tak, já jsem taky proti spaní v posteli. Párkrát jsem si ji k sobě po rádnu dalal - když byl manžel na noční, ale jinak ne. Postel je pro rodiče, dítě má postýlku a koneckonců by se nám tam ani nevlezla. Sice i na 140cm posteli by se k nám jeden člověk vešel, ale spíme přitulení a mimi prostě nemá kam. Má postýlku a tam spí. Za prvé jsem proti, že věřím, že pak plno dětí najedou nechce spát samo a i kdyby to mimískům nevadilo, vadí to mně. Přes den ji mám u sebe v obyváku, v noci je sama. A taky by to dle mě mělo být.

  • petulinkaa1320.9.2011 12:01

    Z vlastni zkusenosti ti to nenapisu,ale moje dlouholeta kamradka ( skoro jako sestra) mi rikala,ze kdyz se narodila mala tak si ji prave brala do postele a spala s nima,ale ze toho pak litovala,protoze mala uz do postylky nesla,zvykla si u nich,takze nove koupena postylka,absolutne nepouzita a tak si vzala ponauceni a kdyz se pak narodil malej,tak joho nechala spat od narozeni jen v postylce a vsechno bylo pry o.k. :-)

  • syn se mnou spí v posteli od narození, má teď 9 měsíců a už se mu občas podaří usnout i úplně sám třeba i v posteli prarodičů. No a vlastně spolu spíme i nespíme, máme dvoulůžko a teď už si chrupeme každý na své půlce, malý se jen přikutálí, když se chce v noci napít, protože stále kojím. Taky teď po posteli pěkně cestuje, tak musím dávat pozor, aby mi nespal na bříšku a i v noci ho přetáčím.

  • Obě děti spali v prvních měsících u mě v posteli a ani u jednoho jsem neměla problém s přestěhováním do vlastní postýlky v pokojíčku. Oni si o to dá se říci "řekli" začali se u mě příliš vrtět a ten spánek nebyl tak kvalitní, tak šli do svého a úplně bez problémů...

  • no tak prcek spal u me od narozeni, je mu 2 a půl a porad s nama spi. na vanoce ale dostane svou vlastni postel, tak doufam, ze ten prechod bude v pohode. v lednu se mu narodi bratricek a chci ho mit zase u sebe, jenze obe deti se mi do postele nevlezou :-) mame 2+1 a detsky pokojik zatim v podstate neexistuje, do vanoc to ale snad nejak vyresime a spojime loznici s obyvakem, aby meli deti svuj vlastni pokojik, i tak ale planuju spat tak minimalne prvni rok, nebo dva v detskem pokoji :-) at ma manzel svuj klid.

  • Já spala a spím s dítětem v posteli a nezaznamenala jsem žádný problém-tedy pokud jsem nechtěla po dítěti, aby u sebe spalo celou noc dříve, než k tomu dospělo samo, což jsem nechtěla :-) Nejstarší u mě přestal spát, než nastoupil do 1. třídy, už před tím k nám docházel méně a méně-říká, že by ke mě chtěl přijít (přístup k nám jsme mu nikdy nezapověděli), ale že se prostě neprobudí. Chvíli jsem tak v posteli osiřela z té synovo starny a celkem mi to chybělo, ale pak se mi narodilo miminko a mohu opět spát na svém oblíbeném místě uprostřed:-). Jen jsem z několika důvodů naučila děti záhy (krátce před tím, než se začly pohybovat) usínat ve své vlastní postýlce a k sobě je brávala až na to 1. noční kojení, kdy jsem si šla lehnout.
    Ted´ spím právě s rok a půl letou dcerou-večer ji uložím normálně do její postýlky a když se mezi 10-11hodinou probudí, nakojím ji a beru ji k sobě-donedávna jsem ji kojila ještě několikrát v noci, ale pak jsem ji prostě nedala a jen jsem jí objímala, takže ted´, ač spí se mnou ji kojím až ráno-ty 2 kojení rušit nechci, protože opravdu pije, přes den kojení moc nedá a ještě nechci s kojením skoncovat a částečně rušit kojení bez toho, aby věděla, že jinak jsem tu stále pro ni jsem také nechtěla.
    Moc si to užívám, vždyť ty děti tak rychle rostou...

  • Moje zkušenost je podobná. Akorát malá spávala se mnou v pokoji a ve své postýlce. Teda ze začátku se mi podařilo usnout u kojení, takže se mnou spala v posteli. Když jsme se pak přestěhovali do nového bytu, tak jsem měla jasno, že bude mít svůj vlastní pokoj, kde bude spávat. Ze začátku to bylo v pohodě. Byl jí rok a půl. Ale časem si začala vymýšlet a musela jsem k ní v noci moc často vstávat a já jsem hroznej lenoch, takže jsem si přestěhovala postel do jejího pokojíčku. Spávali jsme spolu vedle sebe. Později jsem řekla, že to takhle teda nepůjde. Přestěhovala jsem se zpět do ložnice a občas ji nechávám spát u mě. Nyní máme úmluvu takovou, že jednou za týden u mě může spát a na zbytek má svoji postýlku.Teď už je jí 5 let :DDDD

  • sigiska22.9.2011 20:17

    Ahoj, nedávno jsem tady tento prblém taky řešila. Malá spala střídavě s námi v posteli. Většinou pokaždé usnula při kojení. Nedokázala sama bez prsu usnout, tak jsem od pondělí najela na regulované usínání nebo jak se to jmenuje. První den se vztekala v postýlce než usnula hoďku, druhý den 15 minut a včerejší a dnešní večer 10 minut a spinká. Takže takové ty báchorky, že se pak miminko samo nenaučí spát je blbost. Malé bude 11 měsíců a jsme důkazem, že to jde :-) Takže se nestresuj a užívej si maličké v posteli. Po prvním probuzení beztak končí u mě, já se tak ráda k malé tulím :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist