souvislost mezi ekzémem, astmatem a alergiemi

Otázku položila: Agnes.S 4.3.2013 18:10

Ahoj holky, dnes mi doktorka nasadila brouka do hlavy. Syn vypadal, že je nachlazený, před týdnem jsem byli u doktorky, ale nic moc na něm nenašla, doporučila snižovat teplotu (kdyby byla) a dával kapky na kašel. Přes týden i přes kapky se kašel výrazně zhoršil a tak jsem včera dala jako nouzovku Fenistil kapky a do rána začal konečně odkašlávat a už nemá tak strašné záchvaty kašle. I při dnešním vyšetření na malém doktorka nic moc nenašla, udělala stěr z krku, ale asi na něm taky nic nebude. Malý je ekzematik a dnes se doktrorka ptala na anamnézu jeho otce (alergie, astma, ekzém) a přemýšlela, že to může být alergie či podobné obtíže, jako má jeho otec. Loni touto dobou měl to samé, jen to tehdy bylo na pohotovosti označeno za stav po laryngitidě, ale taky to ono být nemuselo.
Máte některá zkušenosti s takovýmto projevem alergie či astmatu u malého dítěte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kamarádce pro syna, který často trpí laringitidami doporučila Dr nižší teplotu v místnosti jak ve dne, tak na spaní.

  • Ahoj,
    určitě to může mít souvislost.
    Radím vyloučit cukr, mléko a ml. výrobky , bílou mouku z jeho stravy..
    Mám s tím zkušenosti u sebe od malinka, pomohlo mi až vyloučení těchto potravin + jiné úpravy jídelníčku.

  • Myslím že není nic lepšího než si zajít na alergologii kde to zjistí :) Sama mám astma , a trpím na ekzemy. Jinak ještě k té dietě , děti mývají často alergii nebo intoleranci laktozy , lepku apod. Proto se radi tyhle věci omezit , kdyby byl alergický na ně. Ale myslim že by bylo nejlepší zajít na alergologi. :)

  • Jak starý je syn? Laryngitida je prevít, malý na ně taky trpí. Vůbec nemusí jít o astma, minulý rok jsme měly záchvaty cca po 14dnech (bez teplot jen s rýmou a zhoršeným ekzémem). U dětské jsem si "vyprosila" doporučení na alergologii a imunologii. Alergii mu nenašli, jen sníženou imunitu na kterou dostal léky a tuto zimu jsme měli "pouze" jeden záchvat laryngitidy a i ekzém se výrazně zlepšil. Takže nemysli hned na nejhorší a zajdi s dítkem na alergologii - oni vám tam pomůžou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist