snažilka pomoc :-(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43469 5.9.2011 12:03

Holky,

je vás tu takových určitě víc, tak mi aspoň poradíte. Snažíme se o miminko už asi 9 měsíc. Ze začátku jsem z toho byla hodně špatná, teď už je to lepší...myslím tím, protože se nedaří. Vím, že můj problém je v psychice, protože zdravý oba jsme. Vždycky si řeknu, že se přestanu sledovat a nechám tomu volný průběh, ale prostě to nejde.......Nechávám tomu sice volný průběh, ale pak jakmile přijdou ty dny, kdy začnu mít plodný hlen, což poznám i když nechci...tak to začne. Chci proto udělat maximum a tak to i řeknu příteli a pak jsem na sebe naštvaná.....že to je jak na povel....a pak že jsme to dělali ve stoje... a že se tam spermijky nedostanou......a že jsme to teď dva dny nedělali a co když zrovna byla ovulka, a už mi z toho začne šibat......Poraďte mi je nějaký recept jak z toho totálně nezblbnout.....?????? Nebo jsem taková výjimka.....?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejsi žádná vyjímka..taky jsem to takhle měla.O mimi jsme se dřív hóódně snažily sledovala jsem hlen hned jakmile byl jsme šli na věc téměř na povel každý den..i když se to prej nemá ..ale co už psychika byla potvůrka..teď máme s přítelem nějaké drobné problémy které řešíme a na mimi nemyslíme...a řeknu ti že svět je hned hezčí když nemusím myslet jestli mám nebo nemám plodné dny atd atd...užíváme si jeden druhého,plánujeme kam pojedeme co kde vylepšíme a věřím že se nám určitě zadaří...a milujeme se kdy chceme a to s větší chutí a intenzitou :-)) přeji brzké těhotenství nejen tobě ale všem snažilkám...hezký den

  • Tak vidím, že jsme na tom všechny dost podobně. Já se s přítelem taky snažím 9. měsíc a stále nic. Snažím se nezmagořit. Je to o to těžší, že už otěhotněla i má kámoška z práce. Takže zatím co ona už práci neřeší tak já to tam začínám nenávidět, protože už ji chci taky neřešit. Taky počítám dny jako magor. Taky mi už přítel říkal, že to přeháním. že je to na povel. Taky jsem ovu počítala a pak zase ne. Teď už ji zase počítám. To, že jsem na těchto stránkách je důkazem. Dokonce jdu k nějaké šamance :-)
    ...jsem magor.

  • Já jsem to teda neměla tak, že bych se na to kdovíjak upínala, ale přesto asi podvědomí funguje. Já jsem asi učebnicový příklad, jak pomůže na to nemyslet, nezabývat se tím. :-) tady je každá rada drahá. Já jsem přestala měřit teplotu, sledovat ovulaci. Objednali jsme si krátkou poznávací dovolenou, řešila jsem, jak bude, co s sebou na dovču (je teda fakt, že už jsme měli i objednané umělé oplodnění)....no prostě jsem řešila všechno jen ne jak otěhotnět a ono to vážně vyšlo. :-) Žádost o "umělko" jsme pak zrušili a bylo. Chce to najít si co nejvíc aktivit jinde. Zvlášť pokud víte, že jste v pořádku, což já nebyla.

  • Vydrž holka...!!! Mysli na hezké věci, s partnerem si aspoň jednou týdně udělejte hezký den, večer, .... Taky mám takové stavy. Zrovna včera jsme na sebe s přítelem koukali tak nepříjemně, že mi bylo i líto a smutno kvůli tomu. Přes den každý děláme něco jiného, a večer se snažíme si zpříjemnit společné chvíle, protože nám okolnosti zatím mimíska nedopřávají...
    Věřím, že nastane příjemné období, třeba i pár dní a uvidíš, že se zadaří...

  • Naprosto ti rozumím, my se snažíme teprv třetí měsíc a psychicky to nezvládám už teď. A představa, že to potrvá dál a dál mě naprosto děsí. Hlen a ovulaci jsem vysledovala, to se trefíme, ale spíš mě pak ubíjí to čekání jestli přijde MS, každý ráno měřím teplotu a jsem zklamaná, když trochu klesne....a když pak přijde MS, naposledy jsem to obrečela....hrozně mi vadí ta bezmoc a čekání, jestli se povedlo nebo nepovedlo....tak snad nám to brzo vyjde všem co si to přejeme!!!!

  • Nastinim Ti druhou stranu, opacnej extrem.. ja se kazdej mesic stresovala, abych tehotna nebyla, i kdyz jsme se chranili, tak co kdyby (HA neberu), prece jen ani kondomy nejsou 100%. Zacala jsem si hlidat ovulaci, resit hlen, cipek.. hledat informace, jak neotehotnet, co delat v pripade nechteneho tehotenstvi.. V dobe plodnych dnu jsem zacala pomalu vyhybat pritelovi.. atd. No, proste mi z toho kvalitne zacalo hrabat.

    Pomohlo mi, zajet si urcitej ritual.. pockat do dne, kdy ma prijit MS. Kdyz neprijde, pockat dva dny a otestovat. Vetsinou, jsem MS dostala ten samej den, co jsem testovala. Psychika opravdu dela divy.

    Mozna by ti prospelo, zamerit se na neco jineho.. pripadne si najit nejaky ritual, najit si neco, co muzes delat bez ditete, a proc by ti nevadilo, jeste mesic neotehotnet.

    Doporucuju, nekoukat na MS kalendar. Kdyz odpocitavas dny do MS, jenom se tim strestujes.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist