snažení a kočky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31860 6.6.2011 17:51

Ahoj všem snažilkám! =)
Mám či nemám věřit tomu, že by kočky měly mít negativní vliv na snažení či později na vývoj plodu? Všude možně čtu o toxoplazmóze, ale jednou čtu, že to na plod vliv nemá, pak zase že je velké riziko samovolného potratu, pak čtu, že to výrazně snižuje šance na otěhotnění, pak zase čtu, že to šance nesnižuje, ale že je jen malá pravděpodobnost početí dcerky... Ví o tom některá z vás něco? Máte někdo zkušenost se snažením při chování kočiček? Chováme s manželem v bytě kočku a malého kocourka, oba jsou vzatí z ulice, ale ven už nechodí, jsou řádně očkovaní a odčervení a nevykazují žádné nemoci, píseček čistíme zásadně lopatkou...
Děkuji všem za případné sdílení zkušeností!

Strašně moc děkuji všem za odpovědi - zatím jsem na testech ohledně toxoplazmózy nebyla, takže se na příští kontrole zeptám na gyndě a domluvím se na nich.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja nejsem priznivcem kocek obecne, mam je rada ale venku, maji nemoci ani to nemusis vedet ony jsou totiz prenasecky a znamky nemoci nevykazuji. Vystudovala jsem biologii takze o tom par veci vim, kazdopadne si dej pozor, kamaradce diky kocce onemocnely obe deti a pokud jsou z ulice a ne z chovu tak bych to vubec neresila a aspon docasne je dala jinam. Radsi si porid psa(promin za negat. odpoved je to ciste muj nazor podlozeny odbornyma studiema)

  • máme doma 3 kočky, bývají doma i venku a nikdo z rodiny, já ani několikaměsíční syn s nimi nemáme jediný problém. Mají přístup všude i do postele. Jednou za čas je vezmeme prohlídnout na veterinu a naočkovat. Jsou naučené na kočičí wc a jinak čistotné. Vůbec se toho nebojím. To už bys s takovou nesměla chytat na žádné zvíře, snad každé může něco přenášet. Už mí rodiče žili s kočkami, já od dětství taky a můj syn v tom bude pokračovat. Má je rád.

  • Ahoj, my mame kocku uz skoro 10 let a ted koncim 1. trimestr. S otehotnenim jsem problem nemela a co se tyce nemoci, tak jsem se ted akorat nechala testovat na toxoplazmozu a vysledky jsou v poradku, pry jsem ji uz nekdy v minulosti prodelala, takze ted uz mam protilatky. Jinak v detstvi jsme taky meli vzdycky kocky, ktere vetsinu casu travily venku, takze i kdyz nase soucasna kocka nechodi ven, tak jsem kockam byla vystavena uz v podstate od narozeni a vse je ok, takze se neboj. Jinak ty testy na toxoplazmozu se delaji az pak v 1. trimestru a ja jsem za ne platila 960 Kc.

  • Ja co jsem diskutovala s nekolika veterinari, toxoplazmoza se da chytit i z toho ze si das v kfc kure a budes "obirat" kosti treba stehna ... takze jen kocky za to nemohou. Uplne me odrovnala moje kamaradka ktera se mnou prestala komunikovat a prohlasila ze kdyz mam doma dve kocky /podotykam ze nejdou ven jsou to cistotni zdravi gaucovi povaleci/ jsem blazen a mela bych se nad sebou zamyslet ze nikdy nebudu mit deti! a ona uz se se mnou take stykat nebude. Takovou blbovinu jsem fakt necekala. Zbytecna histerie je taky spatna, chce to se ptat toho kdo o tom ma co rici, tedy doktori veterinar za zvire a nas doktor za nas za lidi :-). Pokud chce mit clovek jistotu neni nic jednodussiho nez se nechat testovat a to pred planovanym tehotenstvim /kocky i sebe/, to mi rekl veterinar take kdyz jsem s nim toto tema resila ohledne mych dvou kocicaku po te co me moje "bajecna" kamaradka tak zprazila.

  • Ahoj, sem taky snažilka. Opravdu by mě ani ve snu nenapadlo tohle řešit. Doma máme kočičáka, u mamky další kočka. Co jsem si četla je to uměle vyvolaná hysterie. Proč zrovna na kočky nemám tušení. Pokud je kočka odčervovaná pravidelně a navíc ještě čistě bytová, neměl by s tím být problém. Ty názory stylem vy chcete dítě a máte kočku?! Opravdu nechápu. Prý je mnohem větší pravděpodobnost, že toxoplazmozu chytneš z masa při přípravě jídla. Třeba že ochutnáš syrové na karbanátky apod. Já bych se opravdu nebála, na hovínka určitě nešaháš rukou a pokud chceš všemu radši předcházet tak stačí říct manželovi, aby vykydával radši on. Co se týčet toho pohlaví, tak babička vždycky měla kočky a má jednu holku (mojí mamku) a dva kluky. A mimochodem dřív se skoro neočkovalo a odčervovali tak jednou za rok a rozhodně to nebyly bytové kočky. Myslím, že dneska se všechno přehání, spíš to chce zdravý rozum a nebrat doslova vše co se píše na internetu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist