smrt

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397339 24.3.2019 22:32

Ahoj, vždycky jsem si rikala ze nebudu psat lidem o pomoc, ze všechno zvladnu, jenomze teď je toho uz moc. Nevim, co se svym zivotem. Pratele skoro vůbec nemam, jenom se pretvaruji před ostatními ale kdyz jsem sama, jsem proste zklamany a zhrouceny clovek. Citim se kazdy den stereotypne, neni pro co zit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy25.3.2019 8:46

    Jen něco k zamyšlení.. Komentář ze serveru iDnes, reakce na sebevraždu dvou náctiletých minulý víkend. Plně s tím souhlasím!

    Podle mě je to opravdu dnešní dobou (jak tu někdo zmiňuje). A paradoxně tím, že lidi se nikdy neměli lépe (jak oponuje druhý). Dnešní děti jsou rozmazlovány a udržují se v bublině pohody, štěstí a hojnosti. Nikdo po nich nic moc nechce (a ani nemůže chtít). Oni prostě nemají možnost zažít občas trochu stresu.

    Ve škole je nesmíme špatně známkovat (aby nebyly stresované z toho, že někdo něco umí líp než ony), nesmíme je okřiknout nebo dát jednu na zadek, když něco provedou (aby neměly traumata z dětství). Rodina hodně skáče podle toho, co chtějí děti (kam na dovolenou, co koupit). Ven je radši moc nepouštíme, takže nezažijí občasné neshody s vrstevníky a dočasné odstrčení od kolektivu.

    No a takové dítě jednoho dne vykoukne z té krásné, hřejivé bubliny a zjistí, že může taky od někoho dostat kopačky (odmítnutí do té doby moc nepoznalo), později zjistí, že v práci se známkuje a když nemakám jako kolega, tak nedostane stejnou odměnu. Občas s ním někdo nemluví. Musí si zařídit spoustu věcí o které se nikdy nemusel starat. A máme tu stresy, deprese a uzavření se do sebe. To vede buď do náruče psychologa a polykání mraky prášků nebo k sebevraždě.

    Není bez zajímavosti, že právě v "nejvyspělejších" společnostech, které zažívají hojnost, je největší spotřeba prášků a je největší návštěvnost psychologů.

  • Čo ti poviem, najlepšie sa odráža od dna. Ži pre seba, pre svoje šťastie. Snaž sa byť najlepšou verziou seba samej, je úžasné sa po čase obzrieť a vidieť, čo si dokázala a prekonala. Kráčaj teda vpred, kvôli sebe.

  • Macinnna24.3.2019 22:52

    Ahoj, jestli chceš napiš mi do zpráv nebo mi řekni jak se jmenuješ na Messengeru... Ráda ti pomůžu.:-)

  • terryk25.3.2019 6:22

    A jak to souvisí se smrtí? Kolik ti je? Čeho je moc, toho stereotypu? Ten přece můžeš snadno zbourat. Chybí ti přátelé? Najdi si je. Je to tvůj život, máš ho jen ve svých rukou a je jen na tobě, co s ním uděláš. Z toho, co píšeš, se ti nic dramatického neděje. Takže hlavu vzhůru, trošku snahy a uvidíš, že bude líp.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist