slunění v těhotenství?

Otázku položila: faith.verus 2.5.2012 8:15

Milé womenzonky, jak je to se sluněním v těhotenství? Nebo jaký na to máte názor? Díky za reakce. :-)

Děkuju všem za reakci. ;-) Přeji krásné a sluneční dny s dobrou náladou :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Horko miminku nedělá dobře, ale sedět doma taky nemusíš, všeho s mírou. Já to dělala tak, že jsem seděla ve stínu a nohy měla vystrčené na sluníčko a podobně. Prostě tak aby bříško bylo ve stínu.

  • Slunit opatrně proč ne, ale přes bříško si dát např. bílý hadřík, navlhčený, ať není mimi moc horko..:-)

  • Včera jsem nad tím taky přemýšlela. Nevydržím sice ležet na lehátku, ale pohybuju se dost venku. Ale došla jsem k závěru, že když to nebudu přehánět, nemůže mi to uškodit. A když budu chtít jít třeba s neteřemi na koupaliště, tak určitě chránit bříško.

  • Taky si myslím, že opalování je v pohodě, ale samozřejmě nic se nemá přehánět. Včera jsem se normálně opalovala - se zakrytým bříškem :-) - 24 týden těh. :-)

  • Ahoj, já sice moc vedro ráda nemám ani se moc nepohybuju po přímém slunci, ale v sobotu jsem byla cíleně vystavovat břušek sluníčku (ne moc dlouho a pravidelně jsem se schovávala ve stínu), snižuje se tak riziko novorozenecké žloutenky, letní děti ji prý mají méně, protože maminky jsou často na sluníčku a dětátku to prý prospívá.

  • Tak zatím žádný horko není.........když dítě zvládne teplotu 36,5 stupně (nebo snad v těhotenství klesá lidem tělesná teplota?) .......tak normální pohybování na sluníčku v plavkách nemůže vadit.......(beru čistě s logického hlediska). A cílené vylehávání na sluníčku není zdravé ani v normálním stavu..........navíc jsem nikdy neslyšela, že by matka nějak ublížila plodu, protože byla párkrát na koupališti (třeba) a opalovala se, ale jestli nějaký takový případ je, tak se ráda informuji.........

  • Ahoj, já jsem světlý typ, blond vlasy, modré oči, světlá pokožka s něakými pihami, takže mi sluníčko všeobecně nedělá moc dobře. Byla jsem o víkendu venku hoďku dopoledne, hoďku odpoledne, a byla jsem jak opařené prase, kůže byla hned spálená. Naštěstí jen nohy a ruce. Břicho jsem vůbec neukazovala, protože tuhle jsem ho vyndala na necelou hodinu a chytla jsem na něj hned sluneční vyrážku, což nebylo příjemné. Takže hodně záleží na typu Vaší pokožky. Já bych břicho moc nevystrkovala, protože se v těhu nemá tělo přehřívat. I tak je prý teplota v těhu vyšší než normálně, což u mě sedí.

  • Slunění se v těhotenství moc nedoporučuje kvůli možným pigmentovým a jiným skvrnám na kůži, které by pak už nemusely zmizet nebo horko těžko a taky kvůli tomu, že horko neprospívá miminku. Přehřátí bříška by zejména v 1.trimestru mohlo způsobit potrat. takže opatrně nebo radši do stínu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist