sladkostí u mimin

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43448 15.2.2012 12:17

ahoj maminy, chci se vás zeptat ohledně stravy nejmenších... máme dcerku (brzo 14 měsíců) a včera ji švagrová přinesla čokoládu, já ji řekla, že to jí nedám, ona se naštvala.... přeci jen mám co dělat aby mi snědla oběd, tak ji nebudu cpát čokoládu, pak mi bude jíst jen sladké, nehledě na to, že na to má ještě čas... dáváte dětem podobně starým už sladkosti ?

takových reakcí jsem ani nečekala.. takže vidím, že nejsem sama, kdo nechce dávat dítěti sladké. děkuji :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já sem hodně opatrně dávala sladké. dokonce náš malý byl zvyklý pít jen obyč vodu. A myslím, že to přineslo ovoce. Teď , když chodí do školky, tak toho sladkého pojí více, to jo, ale žádný extrém a čokolády dávám hoooooodně zřídka. dají se dát i zdravé sladké věci.

  • lulatko15.2.2012 12:44

    Ani náhodou. Čokoládu a kakaové věci už vůbec, tím spíš, že na ně dcera reagovala v mojí stravě, když jsem jí kojila. Myslím, že na sladkosti je ještě času fůra, čím později na ně dojde, tím lépe. Jediné sladkosti u mojí 19 měs. dcery představují piškoty, případně když už, tak dětské sušenky, ideálně bez přídavku sacharózy (třeba Hipp), zatím ani žádné brumíky apod. Ke snídani k přilepšení džem nebo občas med, ke svačině příležitostně ovocné přesnídávky nebo doma uvařený vanilkový pudink. Ale klasické cukrovinky prakticky nezná a doufám, že ještě dlouho nebude.

  • Když bylo mému dítěti 14 měsíců, rozhodně bych mu čokoládu nedala. Ani omylem. I když pokusy v rodině byly. Nacpat ho čokoládou, klobásou, kyselýma okurkama a tak bych mohla pokračovat donekonečna. První čokoládu dostal okolo druhého roku života. Sladkosti i čokoládu mu dávám /jsou mu 2 roky a 4 měsíce/. Ale v malém množství. Beru to tak, že když bych ho držela úplně bez sladkostí, jednou by se s nimi chtěl zbytečně přecpávat. Ale u tak malé holčičky, jako máš ty, bych to určitě nedovolila. Takže švagrová, ať si je uražená, je to tvoje dítě. Oni pak nebudou řešit, že ti nebude chtít jíst, že jí bude bolet bříško atd. Takových scén mám za sebou hromadu, byť jsem předem hlásala, že se můj syn čokolády, bonbónů apod. do dvou let nedotkne. Ze sladkých věcí dostával a dostává stále piškoty a dětské sušenky. Teď dostane občas Kinder čokoládu, Haribo medvídky nebo pomerančové Tic Tac a myslím, že mu to bohatě stačí.

  • Já jsem byla hodně přísná, ohledně sladkostí, u prvního dítěte. Ale tam k tomu byl důvod (je atopik) - a tudíž je zde riziko alergií, třeba právě na tu čokoládu, mléko.... Když mu chtěl někdo něco vnutit byla jsem důsledná - prostě ne. Jak dítě rostlo pomalu jsme začali zkoušet co si můžem dovolit. Nejsem totiž máma, která je pokrytec - dítěti nedá ani kostičku čokolády a sama shltne tabulku. Takže dnes (protože díky bohu malý alergik není) si občas dá i tu čokoládu.
    U druhého dítka jsem tak důsledná nebyla a ve 14měsících jsem sice sama čokoládu nedávala, ale dovolila příbuzenstvu děti podělit.
    Příště švagrové řekni, že jí to schováš, až po jídle (že by jinak nejedla). A pak se to zakecá (a bude klid :-) ).

  • Je to asi kazdeho vec, ja mimco teprve cekam ale ja bych sladke rozhodne nedavala, jelikoz si dite na to zvykne a bude to chtit porad. Vsak to známe :-) Kdyby sušenku, ale čokoládou NIKDY dite krmit nebdu at je jakkoliv stary. A sladkymu bych se vyhejbala min. do dvou let. Zařadit spise zdravejsi veci - ovoce.

  • Mám děti 3,5 roku!!! a 15 měsíců, ani jeden nezná bonbóny, ten starší čokoládu jen zdravotní z lékárny a pokud bonbón, tak jeden po obědě a to gumového medvídka nebo ten vitamínový z lékárny-Vibovit-ten dám i ttomu menšímu, a sladkosti vůbec nedostávají, místo toho dávám ovoce a když mají na něco chuť, upeču jim tvarohovou buchtu, nebo dám tvaroh s ovocem, nebo jim když už jó vyměknu koupím Brumíky, ale lízátka,tvrdé bonbóny a nekvalitní čokolády ani náhodou. Všem jsem řekla, že si sladkosti nepřeju a nemají jim to dávat, sice koukali, ale respektují to a myslím, že se těhlech věcí nabaští ještě dost. A aspoň mají oba úplně zdravé zoubky, když mi pak zubařka líčí, že tam má děti, které ve dvou letech mají zkažené všechny zuby, ježí se mi srst...jsem matka sadista:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist