slabost v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49761 16.4.2012 10:33

ahoj holky,

jsem ve 26tt a poslední dva dny je mi strašně slabo. nevím, jestli je to změnou tlaku nebo co se děje, ale stalo se mi, že jsem se najedla a udělalo se mi špatně, nemohla jsem dýchat. pak už to bylo dobré. asi za 3 hodiny na to se mi zamotala hlava, ztěžkly mi nohy a nemohla jsem vstát. v noci je to dobré, nějak nefunguju přes den. když si dám něco malého k jídu, spraví se to, tak jestli cukr? ale to se mi taky moc nezdá. mimčo je snad v pořádku, pravidelně se ozývá, zítra jdu k mudr., jsem objednaná, tak se jí zeptám, spíš jen, jestli je to normální. mamča říkala, že ona ke konci těhotenství omdlívala, ale já mám do porodu ještě cca 3 měsíce ...

moc díky za názory :-)

ahoj kočky, tak to asi fakt bylo změnou počasí, dneska je mi hej! :) užívejte těhotenství, je to paráda! :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, řekla bych, že to bude dané počasím. já sem teprve 17tt a o víkendu sem skoro omdlívala chvilkama taky. a navíc i větší únava než v ty pěkné dny předtím. a i když sem se snažila být stejně aktivní jako pár dní předtím, tak stejně vím, že to nebylo ono. určitě si hlídej pravidelné jídlo a poptejs e na to i u Dr ;-)

  • holky, dělalo mi to během celého těhu průběžně, úplně jsem se bála, že to nezvládnu až do konce. je to zátěž nejen na krevní oběh, ale na všechny orgány. rozhodně to hlaste svému doktorovi, každá jsme jiná a v těhotenství se vším opatrně, ale za sebe přidávám, že jsem si takových slabostí fakt "užila", aniž by mi něco našli - já se furt bála, že je to od tlaku, ale ten byl v normě. jo, a fakt je důležitý pravidelný příjem aspoň malého množství nějakého jídla - při nízké hladině cukru může být taky zle! a samozřejmě příjem tekutin, ale to vy dobře víte :-p. opatrujte se a určitě to pořešte s doktorem, až pak si člověk oddechne, že to je prostě jen součást jiného stavu ;-)

  • Já mám též takové slabosti, na omdlení atd., ale já mám nízký tlak a dr. mi říkala, že to mám od toho, takže mám vše dělat v klidu, odpočívat během dne, nikam nespěchat. A spát na zádech také nemůžu, to je mi právě také hned slabo. Jak píší holky výše, utlačuje se dolní dutá žíla a přívod krve. Spím jen na bocích, zvykla jsem si rychle. Dříve jsem spala na břiše.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist