šelest

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47219 3.4.2012 7:05

Ahoj. Holky nemíváte občas nějaké potíže vy, které máte šelest na srdci?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lenoric3.4.2012 7:44

    Do 18 jsem s tim chodila na rocni preventivni prohlidky na detsky oddeleni a nic se s tim nedelo, v norm. zivote to taky nijak nepocituju.

  • Ahoj, já jsem chodila každý rok na pravidelné prohlídky na dětskou kardiologii až do svých 18 let. Měla jsem omezení v tělocviku, nemohla jsem běhat delší tratě a ostatní náročné hry. Nikdy jsem ale ždáné problémy neměla. Zajímavé je to, že když jsem to kolem 15 let začla porušovat a chodila jsem na středoškolské závody, kde jsem běhala 100 m a 800 m, tak se šelest začal lepšit a defekt uzavírat. V 18 letech jsem byla vypsaná z dětské a teď chodím podle vlastního uvážení každé 3 roky na kontrolu a pan doktor říkal, že v těhotenství mě bude chtít sledovat. Když mi bylo 17 let, doktorka měla obyvy, že by mi to mohlo způsobit problém právě u porodu a tak mě poslala ke specialitovi do Brna a ten zjistil, že defekt je ve svalové části (ne přímo v chlopních nebo tak něco) a že operace není nutná a že to bude v klidu. Záleží asi hodně na tom, jak těžký šelest máš.

  • Taky jsem chodila do 18 na preventivky, pamatuju si, že jako dítě mě párkrát bodlo na srdci, jinak nic. I v těhotenství v pořádku, nic jsem nepociťovala, nikdo mě nekontroloval, rodila jsem nakonec císařem (ale z jiného důvodu) a srdce to krásně zvládlo.

  • Ahoj, jako děvčata přede mnou i já chodila na pravidelné roční prohlídky. Žádné omezení jsem však nikdy kvůli tomu neměla. To přišlo až později, když se zjistilo, že mám pouze jednu ledvinu:-o V 18 letech mi pak Dr. řekl, že šelest je už pouze funkční, tzn. v lehu v pohodě, v sedu slyšet byl. Nikdy žádné problémy jsem s tím neměla, těhotenství úplná 3, z toho 2 porody klasika a 1 císař.

  • Ahoj..já mám oboustranou šelest na srdci,na žádné kontroly jsem s tím nechodila a vůbec nic na sobě nepociťuju :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist