sanorin kapky do nosu v 17tt

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35827 28.1.2012 17:00

holky prosím poraďtě, chytila jsem nějakou chřipku, řekla bych, že teplotu nemám, ale už tři dny mně bolelo v krku, tak jsem byla nucena si koupit septisan a dneska se mi přidala i rýma, ale samozřejmě spíše "huhňám" a nemůžu ji pořádně vysmrkat. Lékárnu mám 10km:-(. Doma mám jen sanorin.Může se v těhotenství? jsem nějak vyřízená, takže by se mi s kapkami určitě alespoň trochu ulevilo, ale samozřejmě mimísek je na prvním místě, tak abych mu nějak neublížila.Děkuju za každou radu:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V těhotenství se nesmí žádné kapky do nosu, ani dětské, protože prostupují do krevního oběhu a tak se krví dostanou k miminku. Během těhu se smí jen mořská voda (Stérimar, Physiomer apod.) a nebo napíše kapky lékař-většinou Pamykouin, ty jediné mimku neškodí. Jinak Sanorin jsou jedny z nejhorších kapek do nosu, vysoce návykové. Jestli to nemůžeš vydržet, bu´d se seber a jeď na pohotovost, ani vysoké teploty v těhu nejsou žádoucí a nebo si udělej do hrnce horkou vodu se solí, případně mátou, dej si čumák nad hrnec a zakryj se ručníkem, co nejtelejší sneseš, trochu ti to uleví...ale zbytečně neriskuj, měla jsem v těhu virózu 2x a vždycky šla k lékaři, ač normálně nechodím a ttaké si můžeš vzít 2 paraleny denně...

  • Ahojky, zrovna Sanorin bych nedoporučila ani zdravým netěhotným ;-) Je jedním z nejsilnějších kapek na ucpaný nos a rychle u něj vzniká návyk. V případě nouze, když by už rýma byla opravdu nesnesitelná a nemohla bys dýchat, bys mohla použít např. Olynth, Otrivin, ale pouze jednorázově a v co nejnižší koncentraci a samozřejmě po co nejkratší dobu...Za sebe bych doporučila Vincentku k propláchnutí nosu a dále používat i preventivně, u mě to zatím funguje :-) Jinak Quixx a Physiomer Alergie a nosní dutiny jsou hypertonické roztoky, proto byl měly v malé míře zabírat i na to ucpání, a když ne, tak taky dobré na proplach ;-) Hlavně hodně pij a bašti co nejvíc vitamínů z ovoce a zeleniny...Septisan je opravdu bez problémů jako jeden z mála ;-)

  • Já měla tak takhle nějak nesnesitelnou rýmu..a v lékarně mi dali kapky "Pinosol"...není v nich žádný alkohol, jsou z éterických olejů..tudíž se mohou v těhotenství. Sice mě nějak extra nepomohli, ale alespoň se to trochu uvolnilo. A Septisan jsem taky měla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist