růst prsou

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30873 20.2.2011 13:31

Dobrý den. Nedávno mi bylo 15ct let a pořád mi nerostou prsa. Ve všech brožurkách co jsem četla psali že růst prsou končí v 15ti letech. je to pravda?.. a má na růst prsou také vliv jídlo a sport? nedávno mi zjistili, že mám zvětšenou štítnou žlázu. může to s mím vývojem mýt něco společného?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Holka, ty bys místo růstu prsou měla ve svém věku možná klást větší důraz na učení, hlavně jazyka českého :) Jídlo s tím nemá vůbec nic společného, sport částečně, ale spíš vrcholový, ne to že si jdeš jednou měsíčně zaplavat nebo zahrát fotbal. Růst prsou ovlivňuje hlavně genetika (to neznamená, že budeš mít prsa automaticky po mamince, můžeš je zdědit i "po tatínkovi", tedy ne doslova, ale po tatínkově linii, takže třeba po jeho mamince nebo jeho sestrách). Dál mají vliv hormony (prsa se ti, zpravidla ale jen dočasně, zvětší třeba po HA). A není pravda, že rostou do 15 let, prsa se mění celý život, můžou zůstat větší třeba po kojení a můžou vyrůst, když nabereš hmotnost (kromě prsních žlaz jsou tvořeny také tukem).

  • To že ti v 15 letech přestanou růst prsa je pěkná blbost, jak už je zmíněno v předchozím komentáři, nezajímej se takovýma capinama, že máš malé prsa, atd... Toto není nijak důležitá věc(velikost prsou). Mě je 17 a na výšku 156 cm mám skoro velikost C, protože mi začala opět růst... Raději bych brala malinké....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist