ruční odsávačka nebo elektrická

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55037 25.9.2012 18:47

jaký máte názor,když vím že až tak často nebude potřeba....?!

a zajímal by mě ještě názor na kojeneckou podprsenku,je opravdu potřeba? nebo stačí klasická s kosticemi nevycpana...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Měla jsem ruční a děs běs, asi jsem to neuměla... Jestli bude potřeba,toť otázka, pro mě byla potřeba,protože jsem měla náběh na zánět a musela jsem odsávat,když malej nestíhal tak hodně pít.... Takže já odsávala ve vaně a to jen rukou, bez odsávačky, pro mě to bylo rychlejší.
    A podprsenka? Ze začátku jsem používala hodně sportovky,ale teď už používám klasickou s kosticema,stačí jen stáhnout a hned se jde dlabat, nevidím v klasické podprsence problém :)

  • Martasek8925.9.2012 18:48

    Já měla ruční a spokojenost. Elektrickou bych nechtěla. Raději si intenzitu koriguji sama ručně :)

  • odsávačku jsem měla tu obyč-hadičkovou a jednoduchým zákrokem jsem ji napojovala na vysavač (mám vysavač i s regulací sání, takže ani v tom nebyl problém), funguje to i na vysavač, který nemá kruhové ústí-prostě jednu hadičku jsem provlékla dirkou ve víčku větším, než byl obvod hadice (podtlakem při zapnutí vysavače se to tam přilepilo).

    Ze začátku kojení, kdy se prsa nalévají a mají tendenci tvrdnout i na nečekaných místech, bych si podprsenku s kosticemi raději nebrala-i když se tak dělají i spešl kojící ( nám to nedoporučovali na předporodním kurzu, který jsem navštěvovala před 1. porodem- kostice může utlačovat mléčné žlázy, takže to mám nějak vžité), ale později, když už jsou prsa v pohodě-to u mě bylo vždy někdy od šestinedělí, tak mi to nedělalo problém (kojila jsem tak přes 2 roky), a to jsem si vystačila s obyč-vyztužené s kosticemi (vyndat prso šlo snadno), Při 1. dítěti jsem měla kojenecké, pohodlné od Anity-bez kostic,jenže měly dost vysoký střih a do výstřihu (který jsem ráda během kojení nosila -i se hodil na kojení vrchem) se prostě vzít nedala. Dobrá alternativa může být i sportovní podprsenka..
    Ale novou podprsenku si budeš muset asi koupit tak jako tak, nejlépe 2, tak vybírej hlavně, aby byla pohodlná, aby odpovídala tomu, co nosíš-výstřihy a tak a uvidíš, aby z ní to prso šlo dobře vyndat (vrchem-ne spodem), nejlépe beze švů-ty mohou vadit (prsa jsou citlivější), i když ze začátku budeš mít v podprsence stejně vložky-na doma jsem používala i složenou bavlněnou plenu, bylo mi to příjemnější)-ale přímo kojící být nemusí.

  • já jsem mněla a mám odsávačku zn.Medela dvoufázovou manuální + nástavec na imitaci prsa byla bohůžel dost potřeba,jelikož z porodnice jsme odcházeli sice s mlíčkem mojím,ale bez "jakoby"kojení po týdnu se to napravilo a začala jsem kojit bohůžel úspěšně jen do 7týdne

  • Odsávačku bych brala jedině elektrickou. Měla jsem ruční pákovou a myslela jsem, že mi upadnou ruce. Potřebovala jsem ji naštěstí jen asi 3x a stejně to bylo ale k ničemu. To je ale věc vedlejší. Podprsenku kojící, alespoň já si to bez ní nedokážu představit. Kojila jsem a i teď občas kojím venku, a s obyč. podprsenkou by se pod trikem těžko manipulovalo. Doma je to o něčem jiném. Ale i tak je kojící 100% pohodlnější. Na den mám dvě a jednu bez kostic na noc. (ne proto, že by mi teklo mléko amusela jsem mít ty vložky, ale aby mi prsa nevisela. :-) )

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist