rozvod,jak se postupuje?

Otázku položila: petulinkaa13 23.1.2013 12:27

Holky,co jsem vera psala o kamaradce v jake je situaci,chce pozadat o rozvod,ale nevi jak postupovat,no ja taky ne,takze se ptam vas co to mate zasebou jak je to ted,muj manzel se preci jen rozvadel pred 6ti lety....tak jak je to ted? ci je neco jinak?

Odpovědi správkyň témat

  • Nejlepší bude, aby si kamarádka vzala právníka. Ty peníze za to opravdu stojí. Ten sepíše žalobu, kterou zašle na soud. V případě, že mají děti, tak i návrh na výši výživného. Tu samou žalobu, kterou zasílá soudu, zašle i manželovi. Napřed se projednává svěření dítěte do výchovy a výše výživného, popř. se soud schválí dohodu rodičů. Až je svěření do výchovy + výživné v právní moci, pak se teprve podává žádost o rozvod. Jedinou změnou je výše poplatku za žádost. Bývalo to 1.000,- Kč, teď je to, myslím, 2.000,-. Ale jak říkám, opravdu stojí za to si vzít právníka a peněz za něj nelitovat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • když nemá peníze, tak ať se obrátí na některou z občansko-právních poraden, bývají v každém větším městě a tam jí poradí a sepíšou to s ní i zdarma.

  • Když jsem se rozváděla já,tak můj první krok byl,že jsem zažádala o svěření dětí do své péče a výši výživného.Tohle proběhlo v pořádku.S ex manželem pak nebyla domluva ohledně maj.vypořádání,tak jsem se obrátila na právníka o sepsání žádosti o rozvod a maj.vyrovnání.Chtěla jsem se domluvit,aby vše proběhlo dohodou.Potom co ex manžela kopla milenka do zadku,už nebyl problém a vše proběhlo dohodou.Žádné tahanice.Rozhodně dobrý právník je na místě.Alespoň konzultace s ním.

  • Kamilka3329.6.2023 20:28

    Já jsem se rozváděla docela nedávno a dopředu jsem věděla, že to nebude lehké, jelikož můj manžel s rozvodem nesouhlasil. S celým procesem mi pomohla advokátní kancelář z internetových stránek https://www.cikr.cz/. Advokáti z této kanceláře mi poskytli veškerou podporu a odbornou pomoc v tomto náročném procesu. S jejich pomocí jsem dokázala čelit naschválům a obtížnostem, které mi můj manžel způsoboval. Díky nim jsem už svobodná a spokojená.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist