rovnátka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41472 11.8.2012 14:03

Mám rovnátka už tři roky. Musím si je každou neděli přetáčet ale já to nemám 6krát přetočený. No to je ale jedno. Nechci chodit k té zubařce a ani nosit rovnátka. Máte nějaké řešení???:'-(:'-(:'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad11.8.2012 14:55

    Řekni to rodičům a zůstaň křivozubá!!! Tohleto říkám svým dcerám (14 let + 10,5 roku), když protestují proti rovnátkům.... Po těch letech, co je nosí (asi jako ty) je to docela znát - otáčení hlídám já, přesto se mnladší dceři povedlo skoro půl roku šidit a přetáčela si to nazpět - má ale smůlu, sama ortodontistka jí řekla, že teď bude nosti rovnátka o to déle. Teď už holky nezlobí a nosí postivě, otáčí nyní jen jedna, druhá uvidíme po kontrole..
    Navíc rovnátka po mě pochtívá i mladší syn, je mu 6,5 roku a strašně by je chtěl taky:-D

  • Rovnátka nenos. To je řešení, když je nechceš. Předpokládám, že ti není víc jak 20...a až si sama uvědomíš, že ti křivé zuby, předkus a podobně vadí, budeš si je pořizovat třeba v době, kdy už budeš holka na vdávání. Já jsem s rovnátkama rodila ve svých 27 letech a na všech fotkách do půl roku s malou mám kovovou hubu :D :D A víš proč? protože mě nebavila rovnátka nosit, když mi bylo 10. Takže se na ně vyprdni, aby si za pár let platila za krásu, protože pojišťovna ti toho už moc nedá :)

  • Teď si to možná neuvědomuješ a připadá Ti to trapné nebo já nevím co, ale až budeš starší, tak si řekneš, že jsi je nosit měla, že bys měla aspoň pěkné zuby a možná dojdeš i k tomu, že by sis je chtěla nechat nasadit znova, ale s tím, že v dospělosti si je budeš už platit.
    Rovnátka má v denšní době kde kdo.

  • Jen je nos, já jsem je také dlouho měla a nosit jsem je nechtěla. Teď mám zuby rovný a jsem ráda, že na mě doktorka a rodiše dohlíželi a že je vše hezky srovnané.;-)

  • Vydrž to :) Za ty rovné zuby pak to stojí. Sama jsem je nosila 2 roky, zuby jsem před tím měla příšerně křivé, mezírky mezi zubama. Když jsem si je sundala, úplně mi to změnilo úsměv k lepšímu. Až budeš starší tak budeš litovat, že jsi je nenosila, protože na to nosit rovnátka v pozdějším věku má odvahu málokdo.

  • Já měla rovnátka jako malá a bohužel v éře socialismu mě přidělený "lékař" my zuby ještě zkřivil víc, trpěla jsem s tím celou pubertu a mindráky z křivých zubů měla už i jako zadaná a na VŠ, nakonec jsem si nechala nasadit rovnátka znovu ve 26 letech, tentokrát už fixní, měla jsem je 4 roky a dneska se mohu pyšnit krásnými rovnými zuby, bylo to příšerný a chápu tě, ale věř mi, že křivé zuby se nejen hůře ošetřují a mají pak vyšší kazivost, od doby, co je mám srovnané a mohu správně čistit jsem neměla jediný kaz a je to už 5 let, co je mám dole a co rovné zuby udělaly s mým sebevědomím....musíš se k tomu postavit čelem a položit si otázku, zda chceš mít hezké a zdravé zuby, nebo jsi se sebou spokojena jak jsi..pokud ti to nevadí, nenos je a seznam s tím lékařku, ale věř, že do budoucna si to budeš vyčítat...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist