rodičovský příspěvěk

Otázku položila: Bývalá uživatelka #44354 6.11.2012 16:32

Dobrý den mám dotaz.. Jsem 17 letá maminka.narodila se mi dcera pobírala jsem mateřskou ale u soudu mi bylo zděleno že nemám nárok na rodičovský příspěvěk do té doby než mi bude 18 let..momentálně mi zkončila mateřská dovolená .a já musím čekat do února než mi začnou vyplácet rodič.příspěvěk..poraďte mi co mám dělat? jistě chápete že do práce jít nemohu jelikož mám doma malé miminko a mou poviností je se o něj starat 24 hodin denně..zaměstnaná jsem na plný vazek ..poraď te mi.jak to tedy je a kdo mě v tuto chvíly je povinen vyplácet nebo opravdu nemám nárok na žádný přispěvek?. :'-(:'-(:'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ono by taky možná bylo vhodné napsat, co za soudní jednání to vlastně bylo, protože kdo ví, co za tím ještě je dalšího.

  • Přijde mi ti divné, ale když ti tohle řekl soudce, myslíš že nějaká z nás, obyčejných mamin, ti řekne víc? Nebo hlavně, že její slovo bude mít větší váhu než soudu? Já jsem si třeba vždy myslela, že nárok na rodičák má i maminka mladší osmnácti let, očivině ale ne... možná by šlo, že by rodičák vzala na sebe tvá mamka, ale na to už je asi pozdě. Snad někdo poradí, ale nejlepší by bylo dojít na sociálku a optat se tam,pokud nevěříš rozhodnutí soudu.

  • Ahoj,mě v době porodu též nebylo 18náct,mateřskou jsem nedostala,jelikož jsem do porodu byla studentka,no a rodič. příspěvek dostal přítel,jelikož už mu 18náct bylo.Já si ho na sebe přepsala,jakmile jsem dosáhla plnoletosti.Záleží zde asi na tom,jak to máš s otcem dítěte.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist