rodičovská dovolená

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29783 15.3.2011 11:21

Hezký den, chtěla jsem se zeptat jak je to z rodičovskou dovolenou, popř. mateřskou.
Mám odpracováno 2,5 roku, s tím, že od 1. března jsem na pracáku. Jsem krátce těhotná.

Zjistila jsem, že na mateřskou asi nemám nárok, ale jak je to z rodičovskou, automaticky spadnu do 4leté varianty.
Což nechci!!! To bychom prostě finančně nedali. Četla jsem, že na rodičovskou může nastoupit manžel a vybrat si 3letou variantu, a pak to zpátky hodit na mě. Je to možné?

A jak by to bylo u druhého dítěte, kdybych jej chtěla hned po sobě, řekněme dva roky odstup. Budu pokračovat v té 3leté, kdyby to šlo, nebo zase spadnu do té 4leté.

Děkuji moc za informace, zjistila jsem to dneska a jsem celkem v šoku a úplně mě to vystresovalo, na tu 4letou fakt nemůžu, a práci asi neseženu, budu se snažit, ale vidím to blbě.... prosím poraďte, díky!

Tak jsem si našla místo telefonní operátorky, jsem zvědavá co to bude, ale budu se snažit vydržet alespoň 2 měsíce, abych měla splněno těch 180 dní. Kdyby to byl stres, tak na to kašlu, ale 3 měsíce je zkušebka a když tak řeknu, že mě to nebaví... jinad doba na neurčitlo... čekám, jestli nás budou šikanovat, abychom měli produkci, ... alespoň ty dva měsíce.... doufám, že ale nebudu mít těhu příznaky, už tak mám břicho jak dělo :o( a ton jsem 6 týden, připadá mi to až nemožné a jím normálně, a to se snažím zdravěji, si říkám, jestli je to normální!!! Ale já jdu hodně do břicha i před MS, tak asi jo no... hlavně ať to nepoznají...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist