říct či neříct?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32079 14.6.2011 11:33

Ahoj,holky jsem v 6. týdnu těhotenství, zatím si to tedy moc neužívám. nejdřív špinění, pak strašná rýma a kašel, teď zas špinění )prý nic vážného) přesto jsem dostala ascorutin a utrogestan (asi aby se nic nezanedbalo). Ví o tom zatím jen manžel a vy tady. Ale všichni kolem mají pořád řeči o těhotenství, už se začínám zaplétat do všech těch výmyslů. Celkem mi je jedno co si kdo myslí, ale u jedné kámošky mě to docela mrzí. Dělá si omě pořád starost, tak nevím jeslti ji to nevyklopit narovinu. Manžel je navíc týden pryč tak jsem tady se všemi svými pochybnostmi sama. Nevím jeslti jí to neříct, mám pořád strach že to může dopadnout jakkoli (i kdž k tomu ani možná není důvod). Co myslíte? řekli byste to nebo si to nechali pro sebe?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, není potřeba to říkat hned všem, ale kamarádce bych to řekla. Alespoň na to nebudeš sama, když jsi sama doma :-)

  • já jsem to taky nejdřív nechtěla říkat,co kdyby se něco stalo. Jako říct to kamarádce,to byla samozdřejmost,ale třeba rodičům,ale pak jsem si šekla,že i kdyby to špatně dopadlo,tak bych asi mamce chtěla říct co se stalo. Takže jsem to řekla. A určitě bych to řekla i té kamarádce,i kdyby nedejbože se něco stalo,tak ti bude alespoň oporou a budeš se jí moct vykecat

  • ahoj, já to řekla, pak se "něco" stalo a bylo to nepříjemné, protože jsem musela říct, že to je všechno jinak. takže to dobře zvaž.

  • Já taky nevidím důvod proč to neříct (alespoň těm nejbližším).

  • Ahojky. Já jsem to taky nikomu nechtěla říkat, když jsem podruhé otěhotněla(první zkončilo potratem), snažila jsem se to utajit co nejdýl ze strachu, že se něco zase pokazí.Ale kamarádce jsem to určitě řekla a bylo mi o hodně líp, když jsem to měla s kym probírat. Určitě jí to řekni, bude ti líp

  • ahoj, já si myslím, že co se má stát se tane, ať už to ví jeden člověk nebo všichni.
    U nás to taky věděli v podstatě všichni už od potvrzení z krve.
    Stát se může kdykoliv cokoliv, a bohužel znám spoustu případů, kdy těhu skončilo špatně i v pozdějších měsících:-(
    Takže já hlasuju pro klidně říct. Navíc většina je hned na PN, a to se to pak těžko tají :-)
    Přejo hudně štěstí, aby se těhu dobře rozvíjelo!!

  • já to řekla partnerovi hned, všem ostatním až po prvním screeningu na konci prvního trimestru. Chtěla jsem mít co nejdýl klid od dotěrných dotazů, které se tím zveřejněním rozjely, pak už nebyl klid až do konce těhotenství.

  • My to oznámili až někdy ve 3. měsíci. Otěhotněla jsem v září a řekli jsme to kolem Silvestra.

  • Poprve jsem to rekla kamosce a nakonec jsem musela na revizi. podruhe jak jsem videla srdicko, tak jsem si rikala, ze se nemuze nic stat a vyklopila to nekomu v praci, kamoskam,.....dopadlo to zase revizí. No a ted potreti sem si to nechala pro sebe do prvniho screeningu a az pak to rekla vsem. A jsme ted uz za pulkou :-) Rodina doted nevi, ze jsem byla dvakrat na revizi,....a ted poterti se to dozvedeli jako posledni, zijeme dal od sebe, takze se to ani nemaj jak dozvedet.

  • Ahoj, já jsem to vyklopila nejbližším hned jak mi vyšli dvě čárky. Není důvod to neříct svoji nej kámošce když víš že to nikomu nevykecá :)

  • Já to řekla několika blízkým kámoškám, nevydržela bych neříct jim to. Kdyby se nedej bože něco stalo, alespoň budeš mít kolem sebe lidi, kteří tě podpoří a nebudeš se muset s tím vypořádávat jen sama s přítelem. Ale samozdřejmě, že držím palce, ať to všechno dobře dopadne. A věřím, že to tak bude:-) Já jsem v 8 týdnu a už 14 dní bojuju s bolestí v krku:-(, takže vím jaký to je............ A já kdybych byla ta tvoje kámoška, tak by mě mrzelo, kdyby jsi mi to neřekla.:-( Beru to tak, že kámošky si mají říkat všechno. Od toho to jsou kámošky:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 542 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist