problémy s přítelem po otěhotnění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #80120 21.11.2012 15:37

Ahoj, jenom by mne zajímal názor ostatních, jestli já jsem fakt sobec nebo nevím....
Mám 4letou dcerku s bývalým partnerem, se kterým už nežiju, ale ted jsem s přítelem přes rok, před půl rokem jsem potratila a s nutnosti revize dělohy a před 2 měsíci znova ale bez revize v 6. tt.... Nyní jsem v 8tt, oba jsme miminko hodně chtěli. Přítel mi doma hodně pomáhá a taky mu pořád připomínám že jsem za to moc ráda, jenže on pracuje na 3směnný provoz a žijeme zatím v garsonce, takže nemá možnost se pořádně vyspat a dceru vodím já domu, tak cca ve 3 hodiny ze školky. Tenhle týden má odpolední, takže dopoledne tak zběžně uklidí (jinak odpoledne)a umyje nádobí, v podstatě to co dělá ženská jak příjde z práce odpoledne. Já s tím jak jsem utahaná z těhotenství, tak padám unavou během dne, ale vstávám v 5, letím s malou do školky a pak do práce, ve 3 jdu jsem zpátky do školky pro malou a letíme zas na nějaký kroužek a uvařím oběd na druhý den, koupání atd. a lehnu večer mezi 19-20hod.,(tak je to zhruba i ostatní týdny když ranní i noční, prostě mi řekne přítel že je unavený nevyspaný, že se přece potřebuje prospat) tak si s přítelem během dne píšem tak smsky co tak zhruba děláme a jak nám je, včera jsem začla špinit, tak jsem zašla k doktorovi a ten mi řekl že musím víc odpočívat že s tímhle režimem to přeháním. Ráno mě fakt dostala jeho reakce, at já zajdu s malou do školky(je mu jedno že jsem špinila) a že na mě počká na zastávce, že pojedem spolu k doktorovi. (no málem se neurazil, že jsem jenom pomyslela na to že by s ní zašel on) Příteli jsem taky někdy psala, že mi není dobře a i to že mě bolel podbřišek. A to jsem byla ještě s dcerou u rodičů o víkendu aby se mohl dospat, protože chápu že v sobotu po noční s dítětem se nevyspí, i když mě bylo dost zle(rodiče mě v těhotenství ani u prvního nepodporovali, a ted s nima navíc nebyla ani řeč, tak jsem tam lítala ještě víc než doma). No dneska jsme se pohádali, že prý mě záleží jenom na dceři a pak na sobě, já mu vysvětlovala, že taky potřebuju odpočinout zvlášt když mi to nařídil i doktor a že opravdu nemůžu mít super vygruntováno doma, protože mi fakt není dobře a že jsem šíleně utahaná, že se hlavně bojím, že když budu takhle pokračovat, že bychom o to mohli zase přijít, ale on si pořád myslí svoje, ž emi záleží na dceři a sobě. Přitom mi záleží na dceři a na nenarozeném miminku. A příteli se zároven snažím vyjít vstříc kvůli jeho unavě, vždy jak je to možné. Jsem už zoufala, už nevím jak s ním jednat:(Možná jsem se asi potřebovala jenom vykecat, nevím. Ale chce se mi brečet, bolí mě z nervů hlava, nevím jestli jsem fakt takový sobec jak tvrdí a nebo on kouká spíš na sebe, jako většina chlapů a spíš bych se s tím měla smířit:/ Záleží mi na tom vztahu, nechci abychom o něho přišli, dcera si na něho taky hodně zvykla a má ho ráda....
Děkuji za reakce

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já z toho všeho co tu píšeš mám pocit, že tvůj partner se jenom cítí nedoceněný. Vyloženě si říká o nějaký důkaz lásky z tvé strany. Asi mu nestačí jen že ho pochválíš za úklid... Taky možná chvíli nechce poslouchat o tom, jaké máš pořád problémy a že teď je nejdůležitější donosit miminko atd... Důležití jste vy VŠICHNI - jako rodina. A přítel se teď nejspíš cítí být odstrčený, možná i využívaný - dělá teď přece věci, co normálně nemusel... a bojí se jak to bude s dalším dítětem.
    Myslím, že jen potřebuje více tvé pozornosti, aby přestal žárlit na děti (ať už na dceru, nebo to co máš v bříšku). Např. mu kup nějakou maličkost, co mu udělá radost, zajděte si někam na večeři jen vy dva (např. když bude dcera u otce, nebo u babičky), udělej mu masáž... co si budem povídat, nejspíš taky potřebuje sexuálně uspokojit.
    Věřím tomu, že když se bude cítit milovaný a oceňovaný, bude mít více energie a chuti pečovat zase o tebe a mimi.

    A ještě jedna věc - proč chodíš do práce? :-o Když máš obavy, že dítě nedonosíš, tak přece zůstaň doma. Budeš mít dost času odpočívat, tím pádem i dost energie starat se o dceru a o domácnost a taky vyhovíš svému tělu, které teď potřebuje soustředit energii na nově vznikající život... Můj názor prostě je nepřepínat a nenervit ani sebe, ani partnera.

  • venysek21.11.2012 17:14

    Já se taky divím, že ještě chodíš do práce.. Když jsi špinila a máš za sebou dva potraty.. Mě doktor nechal doma hned, jak jsem trochu zašpinila v 15tt a jsem doma daleko radši, než se honit do práce.. Ani ty peníze by mi za to nestály.
    Jinak mi taky přijde, že se cítí asi odstčený a nedoceněný.. Možná i díky tvé únavě (která je samozřejmě pochopitelná a v těhu úplně normální), že se mu nevěnuješ. Já mám štěstí, že manžel chápe, že je to prostě jiný stav a funguju jinak.
    Určitě si spolu promluvte, třeba se ho zeptej, jak by si to představoval tak, aby byl spokojený a prober s ním, jaké máš možnosti mu v tom vyyhovět a určitě dospějete k nějakému kompromisu. On určitě musí pochopit, že v tobě roste nový život a tělo musí fugovat za dva.. Odpočívej, jak potřebuješ a nezapomínej, že jste rodina a psychická pohoda je hrozně důležitá!

  • sobec nejsi ty, ale on. Ostatně jako všichni chlapi... Upřednostňuj teď sebe a hlavně buď v klidu, jestli si teď stěžuje na nepořádek, až bude doma mimi, tak se zblázní, protože nebudeš stíhat nic. Hlavně se nenervuj, za to ti chlap nestojí, i kdyby jste byli během těhotenství v křížku, až uvidí to mimi, na vše zapomene, ODPOČÍVEJ!

  • inthense21.11.2012 15:43

    ahoj,prozivas moc tezkou situaci.pritel by mel pochopit,ze tehu si zada sve.ja byt tebou,tak bych delala jen to nejdulezitejsi a na zbytek se vykaslala.a jaky vztah ma k dceri?pomaha ti s ni?protoze abys po porodu nezazila,ze bude osklivy na dceru kvuli vlastnimu miminku.

  • Martasek8921.11.2012 15:50

    Chápu, u nás je chlap taky někdy unavenej a nevrlej a to máme 2+1. Podívat s epo větším bytě jste nezkoušeli? Navíc ve 4 to bude ještě horší. Chlapi to vnímají jinak, navíc práce je pro ně taky dost a když mají pořád dělat ještě doma, tak to pro ně moc není. Ale zase jestliže je dítě plánované, měl by si uvědomit, co a jak.

  • Myslím, že byste si to tom měli rozumně promluvit. Vím, že je to někdy problém... Ale prostě v domácnosti přes týden, když chodíte do práce, dělat jen to nejnutnější, o víkendech udělat trošku větší úklid, ale nějak dohromady, řekni mu, že se bojíš, že o mimčo přijdeš a že ho teď moc potřebuješ... Pokud je rozumný, tak to pochopí...

  • petulinkaa1321.11.2012 16:33

    Nechapu ho,tak dvakrat si prisla o dite a kdyz si potretí tehotna tak dela tohle? to o to mimco nestoji nebo co? ja nevim,ale kdyby stal a zalezelu ma nem,tak te drzi jen v poteli a udela cokoliv,tod muj nazor,ale abych kvuli nemu prisla potretí o dite,to by me nestalo za to!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist