probiotika při antibiotikách, jídlo na doplnění energie pro 9-ti měsíčního prcka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #14358 11.3.2012 10:52

Ahoj,
můj 9-ti měsíční syn dostal antibiotika na zánět v uších. v lékarně mi řekli že mu mám koupit probiotika kvuli střevní mikrofloře, ale zdá se mi to zbytečné ptz jak je malý nemocný, tak je z něj zase plně kojené mimino. Vzhledem k tomu že mu každých 12 hodin dávám antibiotika, 4x denně mu kapu kapky do nosu a uší, a 3x denně kapky na kašel a Fenistil a když měl horečky ještě nurofen tak se mi nezdá fér ho ještě týrat další "medicínou".
co myslíte? zvládnou to jeho střeva i bez probiotik? stačí mu dávat třeba bílý jogurt?
a ještě se chci zeptat co mu mám dát na doplnění energie? jaké jídlo? on je úplně vyřízený, unavený, často zvracel hleny, dneska už mu je lépe zvracel jenom trošku ráno, dala jsem mu piškoty s jablkem a snědl asi 5 lžiček jinak ho často kojím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky. Ty probiotika mu urcite davej. Antibiotika nici strevni mikrofloru a ty probiotika ji opet regenerujou a vytvari. Tolik zivych mikroflor v zadnym jogurtu a nicim jinym bohuzel poradne neni. A na doplneni energie mu davej nejake sladsi veci s kombinaci nesladkych - rychly a pomaly cukry :-) nevim,co malej vsechno uz ji, takze presne ti asi nepovim co :-( ale treba ten jogurt,ale ovocnej :-) az mu bude lip,tak se urcite rozji sam,neboj.

  • ahoj, tak my teď měli taky antibiotika (prcek 7 měsíců), měl něco na průduškách a probiotika mu dávám, antibiotika narušují střevní mikrofloru, tak probiotika mu to tam zase srovnají. Jinak mi je dáváme běžně, protože trpěl na zácpy a na bolení bříška, ale teď po antibiotikách mu je budu dávat denně, protože jogurty by asi ještě neměl. Já taky víc kojila, ale to si myslím, že ho ještě víc zahleňovalo, taky jsme často ze začátku zvraceli, dávil ho ten kašel. Jednou mu to teklo až nosem, až se mu uleví, tak se asi k normálnímu jídlu vrátí, ten můj bohužel zatím zeleniny moc nesní, teda kupovanou už některou baští, ale domácí a to co mu nejde dá tak 80-100g a zbytek chce mlíčko. Ale buď bych mu dala jogurty nebo probiotika. Po antibiotikách to doporučují občas i dospělým. Zkoušela bych mu nabízet to ovoce a jogurty.

  • Dobrý den paní Fabiánková,

    četl jsem Váš dotaz a první věc, která mne znepokojuje je, že probiotika by měla být užívána od 1 roku dítěte (obsah vysypat na lžičku, přidat trochu vlažného mléka či čaje, vložit do úst a zapít).

    Dále - většina probiotik obsahuje do 5 bakteriálních kmenů, které ještě navíc nejsou nijak vzácné - naopak. Při výběru tedy věnujte tomuto údaji maximální pozornost. Známý dostupný produkt má 12 kmenů (PROBIOTIC12).

    Je však opravdu malý a proto s Vaším dovolení, přepošlu informace o zdravotním stavu vašeho miminka primáři dětského oddělení, kterým je pan MUDr. David Kasal.

    Jakmile od něho dostanu vyjádření, zašlu Vám jej.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist