přítel mě podvádí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70755 28.12.2012 19:37

ahojda,jsem tehu 30 tydnu,muj pritel me podvadi,a a hlavne zapira i kdyz jsem ho videla v postely s 40letou zenskou,o tehotenstvi se nezajima jak mi je atd. Jen vyhrozuje ze mi dite veme. Jak se muzu branit? Ja snim uz nechci byt je to kurevnik a lhar. Ale bojim se o sve mimco.kdyz ho nenapisu do otcovstvi, tak ani nedostanu alimenty zejo?? Nebo poradte co delat??? Dekuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pokud otec není v rodném listě, nemá žádná rodičovská práva, ale také mu nemůže být vyměřeno výživné - tomu se ale on může bránit, stačí, aby k soudu podal žalobu na určení otcovství...
    jinak dítě ti vzít nemůže, pokud se budeš o něj zodpovědně starat, nikdy ti nic takového nehrozí!

  • marketali28.12.2012 20:15

    O dítě navíc tak malé, tě podle mého názoru připravit nemůže. Musel by si podle mě zažádat o svěření dítěte do péče a silně pochybuji o tom, že by mu to nějaký soudce přiklepl. Takhle malé dítě potřebuje v první řadě matku, kojení a pod.. Myslím, že jde z jeho strany jen o zastrašování a výhružky a třeba si i uvědomuje, že mu hrozí placení alimentů. Musel by ti nějakým způsobem prokázat, že nejsi schopná se o dítě z nějakého důvodu postarat. Jako otce bych ho určitě uvedla, jen ať se podílí, alespoň placením těch alimentů. Takových nezodpovědných pánů běhá kolem nás bohužel mnoho a podle mě by jim to nemělo tak snadno procházet. Každá koruna se ti jednou bude hodit. Být tebou, tak bych zašla na OSPOD a poradila se tam s nimy. Když tam zajdeš včas, řekneš jim co se děje, tak tím určitě nic nepokazíš. Oni ti poradí jaké máš možnosti a co ti případně hrozí. OSPOD by měl hájit zájmy dítěte. Držím palce ať to nemáš moc složité ;-)

  • ahoj, zažila jsem něco podobného, od partnera a otce dítěte jsem ještě před porodem odešla. Ač to byl on, kdo zahýbal s kurvama, odmítl mi podepsat otcovství, že dítě není jeho. V porodnici jsem ho tedy neuváděla jako otce a on nelenil a sotva jsem přišla z porodnice čekala na mě doma žaloba o určení otcovství a jeho požadavek, že chce dítě do své výhradní péče. Soudy se táhly dlouho, otcovství bylo určeno soudně až skoro po roce, následovaly alimenty. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že soudy v této době otcům velice fandí a už jen to, že chlap podá žalobu na určení otcovství jako první se bere jako jeho zájem a veliké plus, já byla u soudu za debilku a svini, která mu dítě upírá. Takže žalobu na určení otcovství si nachystej předem a co nejdřív po porodu ji pošli na soud. Řízení nebude hned nařízeno a co ti bude ku prospěchu, když budeš co nejdýl mimčo kojit, to otec dostane maximálně hodinku návštěvu a to ještě s tvojí přítomností. Nebude od věci se dojít pozeptat na místně příslušný OSPOD a tam ti poradí na který soud to poslat a jak žalobu sepsat. S OSPODem budeš přicházet do styku častěji, soud bude chtít znát i jejich stanovisko, kde s mimčem bydlíš a v jakých poměrech. Když se budeš o mimčo starat, tak není důvod ti ho brát, jen se budeš muset smířit s tím, že otec k němu taky bude mít nějaká ta práva i povinnosti a pokud bude chtít, bude ti život skrz dítě dostatečně znepříjemňovat. Já s ex bojuji už několik let a soudy u nás stále nekončí.

  • Tak o to že příjdeš o dítě se bát nemusíš!!!Dítě budeš mít ty,to je jisté a pokud ti vyhrožuje,je to ubožák,který kope kolem sebe.Do rodného listu bych ho uvedla,abys měla výživné,ale tím to pro něj končí.Akorát má právo dítě vídat,ale u novorozeněte je to značně omezené,z důvodu kojení a péče o novorozeně.Nejste manželé,tak nebudou tahanice ohledně rozvodu.Mysli na dítě,drž se a neboj,zákon je v tomhle případě na tvé straně.Já jsem zůstala s dětma v malém věku sama a býv.manžel neměl šanci jakkoliv zasahovat,soc.pracovnice dokonce říkala,že tak malé dítě( rok a čtvrt)ani na víkend k otci dávat nemusím.Pouze na část dne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist