příkrmy a pití

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25622 25.10.2011 12:36

Holky,

mám 4,5 měsíční holčičku. Začala jsem jí dokrmovat cca jednou denně nebo obden v poledne obilnou kaší, protože je to trochu obřík- váží 8,2 kg.. a chci se zeptat, jestli si myslíte, že mám dávat i pití?
Jinak kojím plně.. z pohledu laktačního poradenství to není potřeba, ale zajímají mě zkušenosti..
děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • poraď se s lékařkou, já do půl roku nic kromě mateřského mléka nedávala a nebyl problém. Jen bych asi tak těžké dítě ničím nedokrmovala evidentně hlady netrpí.

  • Martasek8925.10.2011 13:03

    Já dávám malé čaj téměř od začátku a kojím plně. Dle mě čaj neublíží a když jsem říkala dr, že dávám i čajík, kývla a nic neříkala.

  • já mám zkušenosti, že děti nepotřebovaly, ba nechtěly pít. Nechala bych to na Tvé dceři-nabízet, hlavně čistou vodu , ale nenutit. Děti mi tak přežily bez problémů i léto jen na mléce, to jim bylo vždy kolem roku. Prostřední dceru jsem bohužel kojila velmi krátce, ale též odmítala pít cokoli jiného, než UM, ač jako jedin uměla používat netekoucí hrnek i láhev, nebylo to nic platné. Ony děti hodně tekutin přijímají v kašovité stravě a asi opravdu děti začly více pít, až když začaly jíst sušší potravu, tzn. po tom roce věku.

  • Dokrmovat se má od půl roku dítěte, ne?

  • Ahoj..my byli na UM už od třetího měsíce úplně..z pohledu kojení nemohu soudit, ale z pohledu zvykání na jinou chut než mléko k pití, jen doporučuji. Můj malý si celkem dlouho zvykal na jinou chut než na mléko. Začali jsme s příkrmama ve 4 měsících (byl na UM, takže běžně), na čaj byl zvyklej jen cca 50 ml za den a pak začal boj - zácpa. Cpala jsem do něj čaj každou minutu a pomalu litovala, že jsem jej na to nezvykala už dřív.

  • Já, Eli, nedávala žádný čajík ani jiné pití (a ani nedokrmovala do šestého měsíce). Laura měla tak o kilčo míň něž tvoje Kaya v tomhle věku, ale faldy měla taky pěkňoučké a nic víc než mlíčko nepotřebovala (a taky ani nechtěla). Občas jsem zkusila něco na lžičku, ale spíš bez úspěchu, takže jsem to nechávala na ní. Jinak Dr. Strnadelová doporučuje na pití bancha čaj (samozřejmě neslazený), jen už si nepamatuju od jakého věku. Ten jsem jí později občas dávala, ale jinak jako hlavní je u nás čist voda (i když teď už je od taťky, babičky a ze školky trochu zkažená různými šťávičkami, džusíky apod., ale vodu pořád pije ráda).

  • Já když, tak bych jí zkoušela dávat lahvičku s vodou, aby si na to zvykla, když už si zvyká na kašičku :-D

  • cudla25.10.2011 23:23

    já dávala na pití čaj ke kaši čaj.Malej ho celý den nechtěl,ale při kaši ho vypil vždycky docela dost a to mu zůstalo dodneška a to už je mu téměř rok.Nabízej a uvidíš,malá si sama rozhodne

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist