příkrm hovězí maso

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36766 19.7.2011 9:41

potřebovala bych poradit.. dnes mi manžel koupil pro prcka příkrm je od ukončeného pátého měsíce od hami, ale co mě překvapilo - mrkev s brambory a HOVĚZÍM MASEM a já všude čtu, že se může dávat jen bílé maso- tzn. kuřecí, králičí... můžu to dítěti dát? má 6,5 měsíce.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud je už delší dobu na příkrmech a je od pátého měsíce, tak určitě můžeš. Kdyby to papkat nemohli dávat ho tam nebudou. Neboj a klidně mu to dej

  • Hovězí maso má také spoustu výživných látek. I červené maso je po lidský vývoj důležité. Taky tento příkrm papáme a malému moc chutná. Nemusíš se bát mu ho nabídnout:-)

  • Já jsem raději vařila z hovězího než z kuřecího od začátku. Kuřecí jsem dětem vůbec nedávala. Dávala jsem jen domácí králicí, krůtu a hovězí.

  • lulatko19.7.2011 10:08

    Určitě se toho neboj. Dítě by mělo alespoň občas i červené maso kvůli železu, je tam vázáno ve formě, z které ho člověk nejsnadněji získá (takže lépe než z rastlinné potravy bohaté na železo). V bílém mase je ho mnohem méně. Akorát pozor, některé citlivější děti se sklonem k alergiím či ekzémům mohou na hovězí zareagovat alergickou reakcí; podobně jako mléko či vejce je bráno jako potenciální alergen. Proto se ze začátku doporučuje spíš to bílé maso, ale určitě bych se toho nebála a zkusila. V těch kupovaných příkrmech toho masa zase extra moc nebude.

  • Nám je teď 5 měsíců a začaly jsme s příkrmama.Paní doktorka mi naopak říkala, že mám dávat všechny druhy masa, tak se neboj a klidně to prckovi dej.My kupujeme jenom příkrmy od hami a tento už jsme taky měly.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist