přibírání v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #180738 2.5.2018 18:27

Ahojky, prosím Vás jak jste přibírali v těhotenství?Jde o to že mám leidenskou mutaci a moje první dítko muselo po vyvolávačce ven....kvůli hypotrofii plodu...přestal růst, může za to i ten leiden, ale přibrala sem s ním 17 nkg, což není zrovna málo.Teď jsem těhu podruhé, jsem ve 20tt a přibrala sem 2,5 kg...je to málo nebo akorád?Moje dr mi totiž řekla že by bylo vhodné vzhledem k tomu že sem měla 54 kg před otěhotněním a prý nemám nikde žádný zásoby abych začala brát těhu vitamíny...po nich zvracím, tak mi bylo řečeno zkusit ještě gumové vitamíny pro těhotné a nebo je brat i přes to že budu zvracet....jako to ale zase budu mít sice vitamíny, ale ostatní živiny mi budou chybět, když budu neustále zvracet....prý je mám brat aby se neopakovala situace jako u prvního...já z toho vůbec nejsem moudrá...myslím si, že malej nebude růst ať jím vitamíny nebo nejím...co na to říkáte vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Ja mam tez leidenskou mutaci a zatim jsem nabrala 13 kilo a jsem ve 33.tt. Myslim, ze je to individualni kdo kolik nabere a nejaka leidenska mutace na to vliv nema. :-) Jinak asi bych se na nejake vitaminy vyprdla. Podle me jestli po nich zvracis tak se nevstrebaji a jeste ke vsemu jak pises nebudes mit ziviny ani z normalni stravy. Takze spis jez hodne zeleniny a ovoce a kvalitnejsi stravu nebo teda ne tucnou stravu. :-) A jinak drzim palce, at vse dopadne dobre. Jak pro tebe tak pro me, doufam, ze to tak neni normalni, ze zeny s leidenskou mutaci musi jit na vyvolani, trosku si me zaskocila. ..

  • Jajsem v 18tt a jeste jsem nepribrala ani pul kila.vazim porad stejne 64kg. Nevim jestli je nutnost pribirat nebo ne, jim 5krat denne

  • Kazdy pribira proste jinak, na to vliv leiden nema... A co se tyce vitaminu. Kdyz jis pestrou stravu, tak do sebe nemusis prehnane cpat dalsi vitaminy, ja bych doporucila jen kyselinu listovou (nejez ji na lacno, ja po ni na lacno taly mela navaly na zvraceni). Ale jinak do sebe necpi zbytecne dalsi vitaminy.

    Jo a co se tyce hypotrofie, moje mala na tom byla trosku hur, ty ve 35tt namerili vahu 1800… a nakonec jsem sla na akutniho cisare predne po ukoncenem 37tt. A to jsem krome tehotensky cukrovky a onemocneni stitne zlazy jine problemy v tehotenstvi vubec nemela. Takze asi tak.

  • Kamarádka je naprosto zdravá a s malým přibrala 3 kg a z porodnice šla ještě s nižší vahou než s kterou otěhotněla :) myslím ze je to individuální a je jedno kdo kolik kg nabere, hlavně ze je mimi zdravé :)

  • sisterrys2.5.2018 20:39

    V prvním těhotenství jsem nabrala 8kg, z porodnice šla o 10kg lehčí, malý měl 3,83kg a to se narodil 10 dní před termínem. Žádné vitamíny krom kyseliny listové v prvním trimestru jsem nebrala.
    Teď jsem 25tt a mám nahoře 3kg. Je tedy fakt, že obě těhotenství jsem začínala s nadváhou.
    Než do sebe cpát vitamíny, jedla bych vyváženě, zeleninu a ovoce třeba i navýšila, jedla po 3 hodinách.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist