předporodní kurs

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24827 3.4.2011 19:03

Ahojky.
Chtěla jsem se zeptat co si myslíte o předporodních kursech. Jestli mají nějaký význam nebo je to jen zbytečná útrata peněz?Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A já mám děti dvě,nikde jsem nikdy nebyla.Porody jsem měla hladké až na konec pánevní u prvního .Nějak mi přijde ,že jsem o nic ochuzená nebyla.Můj názor je ten,že rodička má hlavně spolupracovat.Ale samozřejmě chápu maminy,který na kurzy chodily.každý jsme jiný.A názory se mohou lišit.

  • já chodila, mně to hodně pomohlo.. byla přednáška+cvičení.. přestala jsem se bát porodu a i u porodu mi to pomohlo...

  • já měla předporodní kurz přímo v porodnici.. ale bylo to pouze jednorázové a spíše takové seznámení s celkovým postupem nemocnice, jak tak porod probíhá a prohlídka sálů..
    bylo to i s partnerem.. bylo tam určitě přes 20 párů.. nestálo to nic a ještě bude mít otec slevu u porodu.. takže mě se to líbilo.. ale jsou i kurzy, které tě připravují dýchat a tak, ale na to jsem nešla

  • Ahoj, tak já na kurzech po konzultaci s kamarádkou nebyla. V Praze se za ně platí a né málo a obsah předporodních kurzů byl následující:
    1. - porod, porodní fáze, možné polohy při porodu, které nabízela daná porodnice, čím si žena může ulevit - cvičení na míči, sprcha, masáž v kříži(vše, co se v dnešní době dá vyčíst na internetu)
    Ale...pokud chceš mít u porodu partnera a rozhodneš se, že místo kurzů budeš mít raději samostudium, seznam s průběhem i partnera, aby věděl, do čeho jde a nebyl překvapený a nakonec i přítěží na sále.
    2. - kojení - nácvik kojení se zdál kamarádce s panenkou k ničemu, když pak viděla, jak je živé miminko drobné, pořádně nevěděla, jak ho uchopit, zapomněla dokonce i do porodu, co jí vlastně učili a stejně jí s kojením v porodnici pomáhaly laktační poradkyně a vše jí vysvětlily po porodu a poradily v reálu.
    3. - šestinedělí - co je šestinedělí, jak se vyrovnat s novou úlohou, jak lépe zvládat hormony.

    Každá porodnice má ale kurz odlišný a sama musíš posoudit, jestli chceš být připravena a projít si tím, nebo ti bude stačit internet. Kamarádka mi nakonec řekla, že to považuje za vyhozené peníze. Mám v okolí hodně kamarádek, které mají porod za sebou, tak jsem dotazy konzultovala s nimi.

  • taky jsem byla na prohlídce porodnice (u nás se teda platily 300,-), kde nám všechno ukázali, vysvětlili, řekli jak poznat porod, mě to docela uklidnilo.
    Pak jsem byla párkrát na předporodním kurzu s cvičením a to mi vcelku k ničemu nebylo a bylo to pro mě ve špatnou dobu a nestíhala jsem to, když jsme chodila do práce. Ale být doma na rizikovém, tak bych byla asi ráda mezi lidmi aspoň tam. Těhotenské plavání mi vůbec nesedělo a nedělalo mi dobře.
    Nejvíc mi pomohla a poradila asistentka v nemocnici přímo u porodu, stačilo se držet jejích rad, byla skvělá a reagovala na aktuální situaci.

  • cudla3.4.2011 20:09

    Já na kurz chodila,byl rozdělěný asi na 8 dvojlekcí,takže jsem šla jen na ty co mě zajímaly...něco jsem už samozřejmě měla načteno,ale pár nových informací jsem se dozvěděla,tak mi to úplně zbytečné nepřipadalo.

  • Martasek893.4.2011 20:32

    Ahoj, mě čekají kurzy od 2. května. Sice stojí 500Kč za 6 lekcí, ale určitě to teď zkusím. Bude se cvičit, plavat a budou přednášky + prohlídka porodnice. Pro manžela tam bude tedy jen 1 přednáška, což nás mrzí, ale určitě tam chci chodit. Ne, že bych nevěděla plno věcí z netu a knih, ale jsem stále doma, tak ať poznám i jiné maminy, dostanu se do nějaké společnosti a aspoň se můžu přímo tam optat, když mě bude něco zajímat ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist