předčasné dospívání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #84797 15.8.2013 0:02

Dceři 6 let začali růst prsa,byla jsem s ní u dětské dr. a ta nám řekla o předčasné pubertě.máme přijít v září a odešle nás na endikronologii.Co nás čeká?Má s tím někdo zkušenosti?nemělo by se to řešit hned a nečekat téměř 3 týdny a pak ještě nás také nemusí vzít hned.Nechci nic zanedbat.Díky moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, take máme momentálně doporučení na endokrinologii. Kvůli malému růstu. Prý je normální čekat delší dobu - většinou týdny v tomto ohledu nic neznamenají. Pokud vám nasadí jakoukoliv léčbu - bude to dlouhodobá záležitost a určitě se to nevyřeší hnedka a 3 týdny neznamená v tomto ohledu nic. Takto mne uklidňovala doktorka, když jsem se vztekala (jen v našem případě neuváděla týdny ale měsíce :-().
    Moje dcera je výškově hodně pod tabulkama už cca rok. Když už se doktorka rozhoupala, že nás tam pošle (před prazdninama), tak jsem se dozvěděla, že o prázdninách vůbec neordinují a že jejich systém je nastaven tak, že doktorka pošle žádanku a oni se mi potom ozvou - jako kdybych si tam sama nemohla zavolat a objednat se - prostě kocourkov :O=

  • venysek15.8.2013 8:17

    Tak mě vždycky odebrali krev a z tý zkoumali hladinu hormonů štítný žlázy. Máma má hypofunkci a protože jsem byla vždycky oplácaný dítě, sledovali mě od malička. A kdyžtak jí asi udělají sono štítný žlázy. Mě se hypofunce projevila až koncem puberty, ale kvůli blbý doktorce se s ní léčím až někdy od 21 let..

  • Sestře i sestřenici dávali léky na štítnou žlázu už někdy od 8 let. Nechápu, na co tvoje lékařka čeká. Vedle zdravotních rizik se dcerce kvůli tomu mohou ve škole posmívat, děti jsou kruté k těm, co se liší. Zkus zavolat na endokrinologii a domluvit si tam termín sama a hned a bez žádanky. Držím palce, ať vše dobře dopadne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist