považuje mě za jistou

Otázku položila: Bývalá uživatelka #18989 26.7.2011 22:44

Holky, tady se teď furt řeší nějaký vztahy. Tak mám taky dotaz. Jak to udělat, když si je váma partner tak jistej, jako by vás měl předplacenou až do důchodu?
Vim, že to je asi naivní, nicméně bych byla ráda, kdyby tak trochu dobýval, nebo mi třeba vyhověl v něčem ne proto, že musí, nebo proto že jsem ho ukecala, ale protože to je přeci čest :)
Aby byl romantickej a vymýšlel, čím by mi mohl udělat radost nebo mě něčím překvapil nebo aspoň nezapomínal na výročí (to by mě taky překvapilo).
Mám dojem, že je to takovej technickej typ - Např. na otázku - a to se nebojíš se toho, že se se s tebou budu chtít rozejít? odpoví No,kdybys mě už nechtěla, tak bys mi to řekla. Takže jsem v klidu, (volně přeloženo) dokud mi něco takovýho neřekneš.
Nevim, u něj je těžký vzbudit žárlivost. Nebo stesk..prostě si je jistej, takže mi nebude psát 6 sms denně, že se mu stejská, i když si měsíc jen skypujeme.

Holky, vy jste teda úžasný, takovejch reakcí... Uklidnily jste mě, že to tak je asi normální. Sice mě to na něm někdy mrzí, ale je fakt, že spolehlivej je a chce se mnou zůstat. Je taky pravda, že emoce jsou zrádný, a tak je racionální chlap do jistý míry výhrou.
Vim, že vlastně neřešim žádnej extrémní problém, přesto jsem chtěla zkusit, jestli by se nenašla rada, jak ho "nahodit" :-) Ale jak to tak sleduju, je to tak normální a výjimka se najde je tu a tam. Dík :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem s přítelem 2,5 roku.. A poslední dobou mi taky přijde, že nějak opadla ta "počáteční zamilovanost", kdy jeden bez druhého nemůžeme být a kdy si píšeme jen co se rozloučíme.. Teď byl pracovně 3 týdny pryč, je kombajnér, a tak toho času na smskování opravdu moc neměl (to vím, já bych nepsala vůbec :D, je to hrozná makačka, když je v ČR, tak s ním jezdím totiž taky :), tak jsem mu psala já, aby věděl, že na něj myslím, že mu chybím. Ale teď je týden doma a mně se to nějak rozleželo, tak jsem mu to dneska řekla. Že vím, že už máme něco za sebou, ale že mi moc chybí, když mi tak krásně psával za dob, kdy byl ještě na intru, to psával pořád, tam měl času, a vlastně i ty dvě sezóny na žních psal dost a krásně, ale letos to tak nějak opadlo.. Řekla jsem mu, že vím, že nemá rád smskování (to fakt nemá), ale že pro mě to hodně znamená, když mi znenadání pípne telefon a tam je od něj třeba jen že mu chybím.
    A světe div se - pochopil! :)) Před chvílí psal, až mě to dojalo. :)
    Zkus mu říct, že každý jste jiný a každý máte jiné potřeby. Mnohdy komunikace narovinu udělá víc než cokoliv jiného. ;) Vím, že je hezké, když kluk žárlí, ale zase buď ráda, že nežárlí přehnaně, to je pak spíš dost na obtíž (mluvím z vlastní zkušenosti ;).

    A jak docílit toho, aby se víc snažil? Zkus si naplánovat program bez něj. ;) Zajdi s kámoškou ven, někam třeba do baru nebo na diskotéku. Anebo když jste spolu, ukaž mu, že jsi žádaná, že o tebe kluci stojí, zkus třeba nezávazně flirtovat (ale nic nepřehánět! :), aby viděl, že když se nebude snažit, může o tebe lehce přijít, protože jsou jiní, kteří by se snažili a snažili se rádi. :)

    A taky s těma výročíma... Taková je většina chlapů.. Můj přítel si to dokonce musel napsat do diáře velkým písmem, aby věděl, kdy máme výročí a kdy mám narozeniny! :D Takovýhle věci si prostě nepamatuje, ani neví, kdy mají narozeniny rodiče či kolik jim přesně je... :) Nad tím mi zůstává sice rozum stát, ale prostě jsme každý jiný a ti kluci to asi tak neřeší. :) Naštěstí v tom diáři to vidí a má moc milou ségru, která ho taky včas upozorňuje. :D Ale zase musím říct, že na překvápka a různé šílenosti teda hlavu má, až se kolikrát nestačím divit! :)))

  • Ahoj, tvůj dotaz mě trochu pobavil...Protože popisuješ prostě průměrný prototyp chlapa. Bohužel, oni to takhle mají postavené. Neřeší věci, dokud se nestanou, což si myslím, že je jedna z jejich lepších vlastností, protože to my jsme specialistky na to, vymýšlet milion scénářů ještě než se vůbec něco stane. A pokud nemá romantiku v sobě, romantika z něj neuděláš. Chápu, je krásné, když je žena dobývána, obletovaná, zasypávaná květina, cukrbliky, atd, ale o tom láska prostě není. Vždycky ta počáteční zamilovanost opadne, nevěřím, že někomu zůstává navěky, ale mění se postupně v něco mnohem hlubšího a bohužel už tomu tak je, že se z milenců stávají skvělý přátelé, kteří se k sobě večer rádi vrací, ráno se spolu rádi budí a tu a tam v týdnu využijou jeden druhého k příjemnému sexu :))) Tak prostě vypadá soužití. Není to o zamilovanosti, ale o respektování, o vzájemném vyhovění a podpoře, kterou si navzájem partneři dávají. Zkus to vzít z jiného pohledu.....co když to má prostě tak, že nežárlí, že nemá potřebu tě dobývat a být víc aktivní, protože místo toho, aby si s tebou byl jistý, prostě s tebou počítá jako s partnerkou pro život...a za to já bych byla osobně ráda. Takže sundat růžové brýle, je to přece jen chlap a datum vašeho výročí mu prostě dej do kalendáře v telefonu. Smiř se s tím, že chlap je nepovedený prototyp ženské :D :D :D

  • No holka, chodíš s normálním chlapem :-). Já obecně nejsem moc romantickej typ, takže tyhle věci moc neřeším. Chápu,že pro romantičky to může být těžký, ale doporučuju moc nad tím nepřemýšlet. My se s manželem za svobodna vídali 1x za 14 dnů až 3 týdny a když jsem se ho ptala, jestli se mu stejská, tak prej proč by mělo, když ví, že mě zas uvidí :-)). To jsou prostě mužský... Já ani romantický chlapy nemám moc ráda, protože ti se nechávají zmítat emocema a emoce jsou děsně nestálý. Zatímco racionální chlap se rozhodne a rozhodnutí tak lehce nezmění. Pokud máš jasno, že tě má rád, je spolehlivej, zodpovědnej chlap, tak se na tyhle maličkosti vyprdni a nekaz si tím život.

    Jo a narozeniny a výročí pro jistotu připomínám měsíc předem :-)

  • Verousek8927.7.2011 0:55

    Chlapa nepředěláš. Pokud není na smskování a různý vymýšlení všeho možnýho, tak ho nedonutíš, romantika už vůbec z něj neuděláš, pokud se tak nenarodil. Otázky tvého typu bych raději vynechala. Někdy stačí, když si najdeš svého koníčka, zajdeš s kamarádkama na pokec, zaplavat si, prostě ho tak trošku začneš "ignorovat" a třeba se mu zasteskne ... :)

  • Podle toho co popisujes, tak mas podobny typ pritele jako ja.. Ctrnact dni se nevidet zadnej problem, komunikace zasadne pres pocitac - smsky nepsal, ani kdyz jsme spolu zacinali, psany rozhovory ztrata casu, takze zasadne volani a to jenom o dulezitejch vecech (jeho prace). Ze by zavolal kdyz nejsem na internetu par dni, nehrozi. Romantika, nic. Vyroci pry neuznava, takze ani nevi, kdy nejake mame. Pro nej takovy veci nejsou dulezity a kvuli me se nebude premahat. Kdyz jsem si nasla konicky a zacala se bavit bez nej, jedina reakce byla, ze je dobry, ze spolu nejsme tak casto.. Upozornuju, ze se vidime vzdycky na par dni, pak je kolikrat 14 dni ticho po pesine.

    Zkousela jsem komunikaci, vysvetlit mu co mi vadi, efekt nula. Rozchod je pomalu ale jiste na obzoru.

  • Já si myslím, že je tohle celkem běžná etapa vztahu, taky by se mi líbilo, kdyby přítel byl tak pozorná, jako prvního půl roku, ale po třech letech už to není takové a asi ani nebude ;)
    (Samozřejmě v rámcích možností, takový vztah bych třena nezvládla jako popisuje anonymka 27.7.2011 8:01:56)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist