potrebuju poradit - vztahy v rodine ohledne miminka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37538 10.8.2011 19:38

mozna vam budu pripadat jako cvok, i ja sobe si tak pripadam:-).... ptam se maminek, zda nekdy zarlily na babicky, nebo na nekoho jineho v rodine... mam osmimesicni dite, pomoc babicky (me matky) uvitam, mame dobre vztahy, ale preci jen si vsimam, jak se mala cela natrasa, kdyz ji vidi, ma ji rada a ja si tak rikam, ze ji bude mit treba radsi nez me..mivate podobne pocity, maminky ?? nasledujii radky berte obrazne - vzdy, kdyz jsem si koupila nejake zvire, tak mou mati melo radsi nez me a tak se bojim i u sve dcery.. zni to divne, je mi to jasne, snad to ma hlavu a patu, spatne se to pise. dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • můj syn dělá to samé, celý den je se mnou, ale jakmile uvidí babičku s dědou nebo strejdu, zbláznil by se. Má je zafixované jen na blbiny a vyřádí se s nimi. Když nemá náladu, tak je zase jenom maminčin a to se ostatní můžou snažit jak chtějí a u nikoho jiného být nechce. To je normální.

  • jo...je to asi normální...mně příjde, že lezu svému vlastnímu dítěti na nervy...jakmile je babička, je v kurzu jen babička a že je to zrovna tchýně mi taky moc nepřidá :)...má 15 m a tak se snažím dávat výchovné mantinely, babička je samo posouvá dál :). no a pak jsem ta zlá máma...

  • Ahoj já si myslím, že je to částečně normální, bráníš si svoje:-) každá máma chce pro svoje dítě být tou nejlepí, nemilovanější, já teda nejsem maminka, ale dost často tu mám tříletou cácorku a pak taky trošku ''žárlím'', když si pro ní přijedou rodiče a ona je ráda, že je vidí. Myslím si, že to je v pohodě:-)

  • Simea10.8.2011 20:02

    ahoj.. nemam vlastni deti, takze Ti napisu akorat svoje postrehy, co jsem vypozorovala u deti v pritelove rodine.

    Babicka malokdy zakaze, nevychovava, vetsinou je ta hodna, mila, ktera rozmazluje, coz vede jasne k tomu, ze ji ma dite radsi, nez "prisnou" mamu. Nevim, jak u Vas, jak se casto mala styka s babickou, ale cim mene to je, tim bude vzacnejsi a zaroven se bude na babi vic tesit (opet vypozorovane), prece jen s mamou je porad.

    Ta zarlivost je normalni. Snazis se byt dobra mama a vidis, ze tvoje dite "ma radsi" nekoho jineho. Mozna je to i tim, ze radosti a zajmu, ktery projevuji druzi nas same si casto nevsimneme, ale beda kdyz lide na kterych nam zalezi projevi naklonost k nekomu jinemu a to se ted netyka jenom deti.

  • Já mám známou :) a její děti dokonce babičce říkaly mama, její syn má 3 roky a dokonce i teď jí tak někdy řekne ;) nevím, jestli je to běžné, ale je to spíš o tom, kdo se tomu dítěti víc věnuje, kdo ho vychovává ;)

  • dzusinka10.8.2011 20:19

    Je to normální... ale smutné...

  • inthense10.8.2011 21:57

    je to normalni.my jsme ted byli u nasich na 2 tydny a mama maleho porad chovala atd.kdyz prisla z prace,tak hned lezl k ni,natahoval ruce atd.,taky jsem na to koukala a jako ty,zvlastni pocit,ale byla jsem rada,ze se oni maji radi :-))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist