pomoc..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44313 13.11.2011 21:08

asi budu vypadat jako kráva..ale zůstanou jizvy po řezání žiletkou?mám depku nechci umřít nic jen je to úleva nechci na sebe nijak upozorňovat.jen jemné říznutí maličké.žádné krveprolití jen z té malé čárky kterou vůbec necítím vytečou 3 kapičky..myslíte že zůstane jizva?mám dvě malé čárky a pomohlo to..a teď se do mě pustě co jsem to krávu..dřív sem si taky myslela že je to trapas ale u většiny je to jen jako jejich pomoc v nouzi..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Spíš zcela vážně zajdi k psychologovi... sebepoškozování je nemoc - za chvíli by nemuselo zůstat jen u tohohle...

  • Neboj se, jen hloupí a zakomplexovaní lidé odsuzují. Myslím, že když je to jen jemňoulinké říznutí, tak jizva nezůstane, já se kolikrát říznu žiletkou při holení a jizvy nemám. ;)
    Ale nemůžu jinak než ti napsat, abys to nedělala. Ono teď je to takhle, ale časem si z toho můžeš vypěstovat závislost. A jak to u závislostí bývá, stupňují se - takže teď málo, ale časem třeba více a více.. To není dobré se tímto způsobem ventilovat. Mohu se zeptat, proč to děláš? Máš nějaké trápení? Starosti s rodiči, láskou, ve škole...? Všechno, i když se to mnohdy nezdá, jde vyřešit racionálním způsobem. :) Pokud bys chtěla, napiš, já ráda pomůžu, pokud budu moct. Sama totiž vím, že z některých situací si člověk sám nepomůže, bohužel.
    Ať už je to tedy cokoliv, přeji Ti, aby se to vyřešilo a Ty jsi už nemusela sahat k těmto "krajním prostředkům". ;)

  • Já souhlasím s Klárkou... je to závislost a závislosti se stupnují at chceš nebo ne! Možná ti můj příklad bude připadat mimo, ale věř mi, že o tom něco vím.... dříve jsem jako "dobrovolník" pomáhala jakkoliv závislým lidem a stále jsem s těmi, kteří mi přirostli k srdci v kontaktu. Začíná to lehkýma drogama, posmívají se "herákům" a jsou přesvědčeni o tom, že do toho nespadnou, že to mají pod kontrolou.... ale lehké drogy přestávají stačit...přidává se a přídává, až najednou přijdou s tím, že jim došlo to, že ted jsou ONI ti kterým se dříve posmívali... jsou to chudáci, kteří bez drogy nemůžou žít, jsou z nich trosky. A věř tomu nebo ne, i s řezáním je to podobně... je to závislost a funguje to na stejném principu. Problémy se musí vyřešit a musíš se jich tím způsobem zbavit... řezáním problém nezmizí! Na chvíli se ti uleví, ale zase se to vrátí. Je to jako když lidé utápějí žal v alkoholu... nepřála bych ti to vidět, také proto jsem svůj sen.. pomáhat závislým... zahodila, neměla jsem na to psychicky. Myslím to dobře, klidně mi sem nandejte mínusy...ale vím o čem mluvím, bohužel jsem se pohybovala v prostředí psychicky nemocných a drogově závislých... Sama jsem pomoc psychologa vyhledala když toho na mě bylo moc a opravdu mi to pomohlo!!!! Udržela jsem díky tomu vztah a hlavně jsem dala dohromady svůj život...jelikož už jsem měla dokonce chut všechno skončit, můj přítel tam chodil také, není to příjemné vyprávění, ale pomohlo nám to a mohli jsme jít dál. Každý problém jde vyřešit!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Omlouvám se za případné překlepy, chyby, nebo za to, jestli to je trochu kostrbaté, ale jsem už utahaná.

  • Parkrat jsem se rizla pri holeni dole u kotniku a jizvicky maly tam mam. Zalezi, jak je to velky riznuti.
    Jestli ale rikas, ze kdyz se riznes, tak se ti ulevi, tak MAS problem. Radime ti - nechej toho. Radsi neco vem a triskni s tim o zem, nez resit stres timto zpusobem.

  • Zajdi k psychologovi!!!!!!!!! Dle mého názoru toto není normální. Sorry.

  • Radit ti asi nemá cenu, tebe zajímá pořád jenom ta jizva. Jestli zůstane, to netuším. Každopádně si umim představit, co si asi teď řikáš -jizva nezůstane, fajn, můžu si to udělat zase. Hele neblázni, jednou toho budeš litovat, a to nemluvim o tom, že se ti to může vymknout....

  • bacha na to, když to budeš přehánět skončíš v blázinci, moje matka tam pracuje a takových poruch osobnosti tam má každej týden víc než dost. je mi jasný že život je těžkej, ale zkus to řešit nějak jinak. zkus meditaci, nebo něco co neubližuje tobě ani okolí...přeju ti hodně štěstí a spokojenosti.

  • Verousek8913.11.2011 21:43

    Popravdě, vůbec tě nechápu, schválně se řežeš žiletkou a pak si děláš starosti, jestli z toho budeš mít jizvy... Jestli je pro tebe tohle úleva, tak to opravdu není normální, proč to teda děláš, když se pak bojíš, že z toho budeš mít jizvy.

  • ahoj, problém bude trošku jinej. Na drobnejch říznutích se začíná. třeba rok ti to při stresu vydrží- žádná jizva nic...a zdá se že je to o.k. jenomže pak najednou zjistíš, že se řežeš hloub a hloub. pokud už teď přemejšlíš, že víš že by ti to pomohlo, na co pak pomyslíš až to bude ve velkym? A nevěř že si to ohlídáš... zkus si najít jinou odbourávací stresovou metodu. piš si deník, piš povídky, sportuj, vykřič se, vymaluj.... nebo si najdi vrbu která ti bude 24 hodin k dispozici, na mailu, telefonu, cokoliv...pokud budeš chtít, klidně mi napiš. A hlavně věř mi- z tohohle blbýho kruhu se hodně špatně utíká

  • jak to tak vypadá tak slečna která měla otázku vůbec nemá zájem o nějaké rady ale jen o to da jí zůstane jizva. Tak odpovím jizva nezůstane radu pro tebe nemám protože je to jako házet hrách o zeď ty si to přečteš něco si pomyslíš a tím to skončí řezat se budeš dál pokud si včas neuvědomíš co děláš tak za chvíli budeš mít takový stavy že ti bude jedno jestli se řízneš víc a vykrvácíš každopádně představ si že by tohle dělalo tvoje dítě jak by ti bylo zkus drobet zapřemýšlet a vzpamatuj se a nikdo o tobě nepíše že si magor s tím si první přišla ty což znamená že víš že to není úplně vpořádku!

  • Ahojky já sama sem si tímto obdobím prošla jizev mám až mě to pěkně štve není to nic hezkého když vyhrneš rukávy a nejdnou všichni vidí ty jizvy ble. Ale jak ti tu všichni píšou že máš zajít k psychologovi a nebo že se to stupně . Nikdy ti nikdo nepomůže chodila sem k psychiatričce brala antidepresiva ale je to na hovno to co totiš děláš je proto aby si psychyckou bolest přebíjela fyzickou páč ta psychická je víc bolestivá . A žádnej doktor ti určitě neulehčí to co se ti právě děje. Takže to prostě přejde samo najdeš si kluka ty problémi co byli nejsou a tak nebude důvat se i řezat, ale jizvy zůstanou sou pěkně hnusný a cou mám je pocelím zápěstí a je to hnus nevim jak to budu vysvětlovat dětamale příkladem jim teda nepudu :-(

  • ten kdo si to sám nevyzkouší a nezažijeto buide radit aŤ uděláš to a tamto ale kdyby to zažili sami mluvili by úplně jinak

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist