pohyby a tvrdnutí bříška

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30007 1.4.2011 10:23

Ahoj holky, tak jsem tu s další otázkou, docela mě to vyděsilo. Včera jsem si tady psala s holkama, že občas, když se prcek otáčí, tak cítím jak mi ztvrdne bříško, a pak to během několika minut zase zmizí... Dneska si čtu těh. knížku a tam je : V případě bolesti v břiše, které přiložením dlaně na břicho jsou pociťovány současně jako ztvrdnutí jinak měkké dělohy,zavolejte lékaře.
Tak jsem teď trochu vyděšená... Prcek se ještě dneska vůbec neozval, jinak se vrtí hned ráno :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek891.4.2011 10:31

    Mně tvrdne břicho poslední dobou docela často, převážně, když jdu do města. Jednou mě bolelo břicho, že jsem šla jak důchodce, ale doma to bylo zase v poho ... Cpi do sebe hořčík ;)

  • Ahoj, mně tvrdne břicho celé těhu a beru na to hořčík. V začátcích jsme se toho taky bála, ted už to vůbec neřeším, stačí, abych šla chvíli ven a chodila a hned mi tvrdne. Prostě to je asi normální, někomu to tvrdne více, někomu méně, někomu vůbec. Od 24. týdne mě strašili předčasným porodem, dělám všechno, neležím, chodím ven a jsem 35. týden. Prostě jen netahám nic moc těžkého a je to. A to mě kolikrát ted od toho 30. týdne kolikrát ztvrdne břicho i v noci a docela to už bolí. A že se mimi dnes nehýbe je normální, je ještě malinkaté a pravidelnost v tom ještě nemůžeš hledat.

  • Jani, v těhotenství platí jedno všeobecné pravidlo - pokud se necítíš dobře a máš obavy, zajdi k lékaři. Hlavu ti neutrhne a tebe uklidní. Jinak mě tvrdne bříško už od 15 tt. Počkej, až budeš chvíli před porodem a přijdou poslíčci :))

  • Jani prosim tě.. už nešil.. tvrdnutí břicha je naprosto přirozené.. mě tvrdlo od 16tt a to dost a tvrdne do ted.. děloha hodně reaguje např. na pohyb miminka.. jinak jak jsem ti psala.. mimi v tvém týdnu jsem necítila třeba skoro dva dny a pak byl zase akční..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist