pocení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #73299 8.9.2012 17:58

Ahoj, je mi 14 a strašně se potím.. ale opravdu hodně, nevím co s tím, anti perspiranty nepomáhají ani ve spreji ani v kuličce ani jakkékoli jiné.. pot vůbec nesmrdí.. můžu si oblíkat jenom pár triček která jsou volná a ani tílka nemůžu nosit natož dlouhý rukáv, to bych měla kruh až k lokti.. prosím poraďte mi co s tím.. :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám obavu, že s tím nic nenaděláš. Jsi v období dospívání a nadměrné pocení je důsledkem hormonálních změn. Někdo se potí méně někdo více. Neboj za čas se to srovná do normální míry. Také jsem se dost potila, když jsem byla v tvém věku.

  • Zkus si koupit Driclor. Je opravdu účinný.

  • Ahoj, pamatuji si, že na základce jsem měla taky tendle problém. Jenže bohužel já měla agresivní pot a tak se mi dělaly i skvrny na tričkách a i ten pot zapáchal, takže každý den nový tričko. Ale můžu říct, že na střední už jsem takovýdle problémy neměla. Nevim jestli to přešlo samo, nebo jestli jsem už v tý době začala brát antikoncepci. To už si nepamatuju. Rozhodně na to má vliv změna hormonů, jak již psala Peťa.

    Teď jsem těhule a to pocení se mi zase vrací, naštěstí teď to nesmrdí, ale kruhy mám taky. Prostě se nedá nic dělat. Max. si brát sebou do školy třeba tričko na převlečení, na záchodku si ho převléci a druhý den je tedy můžeš použít zase =)

    Doufám že tadle rada ti aspoň trošičku pomůže

  • V tvém věku to bude asi hormonální záležitost, která se časem "usadí". Zvýšené pocení ale může signalizovat i nějaké onemocnění, od cukrovky přes štítnou žlázu, vysoký krevní tlak... Jestli chceš mít klid, dojdi si k lékaři a požádej ho o vyšetření krve. Léky na zvýšené pocení jsou, ale nevím, jestli se mohou ve 14 letech.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist