plavání s dětmi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50282 25.8.2012 12:21

Mám možnost chodit se synkem do plavání rodičů s dětmi. Docela si říkám, že bych to i zkusila, jen mě odrazuje kurzovné. Platí se 1500,- Kč za 10 30minutových lekcí, což je u nás na malé město opravdu dost peněz. Můžu se zeptat, kolik stává plavání s dětmi jinde a jak jste byli spokojeni? Pomalu přemýšlím, že bysme asi spíš chodili sami na bazén a vyšlo by nás to podstatně levněji. Vody se nebojí, ve velkém zahradním bazéně jsme byli celé léto a je ve vodě úplně bez pomůcek a nebojí se na vodu lehnout, když ho držím, takže nějakou bariéru a strach z vody prolomit nepotřebujeme, v ostatními dětmi v kontaktu taky bývá.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea06028925.8.2012 13:57

    Zkus se zeptat v pojišťovně zda by ti to neproplatili . Já jsem například u vojenské zdravotní pojišťovna a ta přispívá na plavání pro kojence a batolata do 3 let 1000,- , což je dobré :) . Dodala by jsi si jen 500 a to už by tak nelezlo do peněz jako plná částka . :)

  • já za 21 lekcí-je to jedno pololetí (září až leden a leden až červen) platím asi 7500, vychází to na deset lekcí něco přes 3500, takže tvoje kurzy by mě přišly zadarmo:-)))), ale jinak viz výše, některé pojišťovny na plavání přispívají, zjisti si to....

  • Tak já platím za deset lekcí 2500, tak za 1500 bych se nerozmýšlela, právě končíme třetí kurz a v září mu budu platit ještě jeden a pak asi přes zimu pauza, protože za prvé je to drahé a nejsou korunky a za druhé přes zimu můžou být velká zima a nechci aby byl pernamentně nemocnej, ale první kurz si na vodu zvykal a připravoval se na potápění, zároveň se na konci kurzu naučil potápět. Teď se třeba učí plavat s ruznými pomůckami, aby věděl, jak kopat nožičkama a ručičkama, aby se udržel nad vodou. Až se to naučí, tak vynecháme a koupíme pomůcky a budeme chodit do bazénu jako rodina. Malému je teď rok a nebojí se ze sedu vrhnout do vody, nebo ze skluzavky (samozřejmě za přidržení) šplouchnout se do vody, nevadímu potápění a dokonce i po čtyřech dolezl na kraj a skočil, ale jednou se mi přetočil a ve vodě dal salto a už nechce, ale to se zvládne, jen ho nenutím, až to bude chtít zkusit, tka to znova zkusí. Nyní se taky učí lovit věci, ale to mu ještě nejde. Takže za mě plavání ano. Je to drahé, ale dělám to pro svoje dítě, takže si odpustím něco já. Tak zkuste jeden kurz a uvidíš. My v zimě zase začneme chodit cvičit, to teď flákáme.

  • Osobně myslím, že existují lepší varianty utracení peněz. Chození do bazénu jako rodina, vyjde podstatně levněji a myslím, že je to i příjemnější. Já byla s kamarádkou (a jejím dítkem) na ukázkové hodině a přišlo mi to jako horor - hluk, sem tam řvoucí dítě a vystresované maminky, že ten jejich prcek nezvládne, to co ostatní děti. Plavání má být radost a zábava a tu můžeš navodit snadněji sama, než v kolektivu.
    Moje rodiče mě taky hnali do každého plavání co mohli a výsledek? Plavat jsem se naučila až ve dvanácti sama s kamarádkou.
    P.S.: Mám dvě děti a raději je naučíme s manželem plavat my. Když se jim to bude líbit, zaplatíme v budoucnu kurz - dřív určitě ne.

  • ahoj, tak já byla s malou (mimochodem 10 lekci za 1800 Kč),ale jelikož mě to nepřesvědčilo, nezačla jsem chodit... nelíbila se mi lektorka, možná jsem přecitlivělá, ale vyloženě mi přišlo, že malou nutí a když jsem řekla, že mi to dělat nechce, tak lektorka řekla "tak bude muset" a podotýkám, malá se mě držela jako klíště a plakala, nechtěla se pustit......

  • Moje děti se plavat naučily ještě na plovárně. Ale teď je spíše vedu k hokeji. Manžílek nám domů koupil hokejové tašky, pořídili jsme i nějaké brusle a zajdeme s nimi párkrát na led. Malého Radečka to moc nebaví, ale Lukášek je na ledě celý bez sebe. Taky aby ne, když má tak fajnové vybavení od https://www.bauerhockey.cz/hrac-tasky

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist