plánování těhotenství a tetování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #56847 24.2.2012 13:49

Ahoj holky :)

mám jednu otázečku ohledně vytvoření nového tetování, pokud plánuji těhotenství.
Máte s tím někde zkušenosti? :-)

Snažíme se o mimčo, zatím bezúspěšně..moc mě v časopise zaujalo jedno tetování, a chtěla bych si ho nechat udělat, ale nejsem si jistá, zda je vhodné nechat se tetovat, kdyby náhodou to mimčo vyšlo :) Myslím tím, jestli to není nějak nebezpečné ohledně krve atd :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mno, těhotenství v začátcích buď vyjde, anebo nevyjde - bez ohledu na vnější faktory (i feťačky, alkoholičky a silné kuřačky mívají zdravá miminka.......) kdyby ses měla řídit vším, co dělat a nedělat když chceš otěhotnět, tak snad ani nedýcháš :) podle mě tetování případné těhotenství neohrozí, protože je to povrchové "zranění" a když by se to náááááhodou zahnisalo, tak to bývá jen lokálního rázu.. to máš jako když si odřeš koleno, taky když to zahnisá, nebereš na to hned antibiotika ;)
    ale je to čistě jen můj názor;-)

  • Ahojky, já byla na tetování a počítám tak týden na to jsem otěhotněla.Myslím,že to vliv na to nemá :) Hodně štěstí

  • Andrea06028924.2.2012 16:04

    No já bych se toho bála , případná infekce se může dostat z krve k plodu miminka . Většinou se tetování doporučuje až po odkojení miminka . :)
    Rozhodnutí je na tobě . :)

  • Já myslím, že lokálně to nevadí jak píše hrebikvespreji. Ale festově bych si v dnešní době ohlídala jednorázové tetovací jehly apod. Ne žádné dezinfikované, rádoby sterilizované po někom apod. Chytit nějakou žloutenku - nebo nedej bože syfilis :-))) Jasánek ...... by asi sakra problém byl.

  • lucka148.3.2021 14:13

    Já mám zkušenosti s tím, že jsem byla potetovaná ještě před tím, než jsem se dozvěděla, že jsem těhotná a rozhodně s tím žádný velký problém nebyl. Tetování dnes vypadá identicky jako dříve :-) Mám pro mě smysl, který jen tak ostatní nepochopí a navíc je krásně zpracován od studia tetování Praha https://www.unholy.cz/ , kde jsem byla moc spokojená.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist