partner

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35341 13.2.2013 20:39

ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak to máte ve vztahu vy. my jsme spolu s partnerem tři a půl roku a klape nám to, ale přijde mi, že úplně vymizely takové ty hezké věci, co dělal dřív. už mi nikdy neřekne "miluju tě" nebo "mám tě rád", nikdy nepřinese kytičku, nejdeme spolu sami do čajovny nebo něco takovýho hezkýho, vždycky hned volá kamarádům. přestal se chovat jakkoli romanticky. přitom jinak jsme spolu šťastný, i v sexu nám to klape. je to normální? mě to hrozně chybí. dneska mám narozeniny a dostala jsem krásný rukavice a ještě něco, ale já bych radši jen kytičku nebo aby mi řekl, že mě miluje nebo něco takovýho.. první dva roky tyhle věci dělal často a od té doby nic. nejsem náročná, stačilo by mi to párkrát do roka, on o tom ví, ale stejně to neudělá...je mi z toho smutno.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko13.2.2013 22:26

    Můj chlap by řekl, že to už je ta pravá láska... :D
    Teď vážně - je to přirozené, v každém vztahu to do jisté míry dřív nebo později přijde. Samozřejmě by to bylo hezké, aby to, co bylo na začátku vydrželo co nejdýl, ale upřímně, vyvíjení takového úsilí by bylo asi dlouhodobě neudržitelné. V každodenním životě to navíc převálcují jiné problémy, které musí člověk řešit. Ber to tak, že daleko důležitější je, že se navzájem na sebe můžete kdykoliv spolehnout, důvěřovat si a bylo-li by nejhůř, že jeden s druhým můžete v každé situaci počítat (to je ona "pravá láska"). To je daleko důležitější, než zda mi přinese kytku nebo ne, nebo že mi již nevypisuje denně 20 smsek atd. I když samozřejmě pozornůstka potěší vždycky. :)

  • Simone14.2.2013 11:50

    Tak my jsme s přítelem 6 let a musím říct, že občas donese jen tak kytku, čokoládu nebo mi uvaří. Na ulici se pořád držíme za ruce, kolem ramen a vyznáváme si lásku i po letech. Já nevím, podle mně tyhle věci skoro nic nestojí a jen utužují vztah a já osobně si myslím, že bez romantiky by náš vztah byl taky krásný, ale něml by ten šmrnc. Nemyslím neustále šišlání a nonstop si vyznávat lásku (to je dlouhodobě neudržitelné), ale tyhle malé pozornosti si podle mně vztah vyžaduje. Věřím, že někomu to v dlouhodobém vztahu může připadat nedůležité nebo dokonce zbytečné, ale já jsem i díky těmto maličkostem ve vztahu velmi šťastná. A kdybychom to oba vynechávali nebo jen on, taky bych byla z toho smutná. Pokud ti to vadí, podle mně se s tím nemusíš jen smířit. Můžeš mu to naznačit - zkus třeba někdy udělat ty jemu večeři jako překvapení a když si to užijete, připomeň mu, jak to bylo krásné a že by sis přála, aby se občas taky snažil (ne nutně uvařenou večeří, ale něčím, co bude chtít). Netlač na něj, jen mu dělej to, co by sis přála, aby on dělal tobě a když se mu to bude líbit, vyjádři přání, že by bylo hezké, kdyby jindy zase on udělal něco podobného i pro tebe. Podle jeho reakce pak uvidíš. Hodně štěstí! :)

  • venysek13.2.2013 21:08

    Já myslím, že je to celkem normální vývoj, ale možná někdy zkus příteli říct, abyste si udělali večer ve dvou, romantický, to není nic proti ničemu. U nás ty hezký věci taky opadly, ale na druhou stranu mám pocit, že je náš vztah teď hezčí a víc si rozumíme než předtím. Pokud jsi spokojená a šťastná, moc to neřeš, jen mu to dej najevo :-)
    Zažila jsem i vztah, kdy mi bývalý přítel psal, že mě miluje několikrát denně.. A to bylo až otravný.. Všeho moc škodí.. Ale zase chápu, že když to vůbec neslyšíš, tak t taky není ono. A ty mu to někdy řekneš? Jestli čekáš na to od něj, tak zkus začít a uvidíš, třeba se chytí :-)
    A jestli tě to utěší, o kytce říkám manželovi už několik měsíců :-D Ne že by na mě kašlal, ale prostě na to moc není :-)

  • Tak ono je to docela normální, že čím jsou dva spolu dýl tak taková ta romantika a všechno to kolem se tak trochu vytrácí, jeden si je tím druhým jistější a přijde mu, že už se vlastně nemusí ani snažit, že už to není potřeba, ale to, že ti neříká ani že tě miluje, tak to mi přijde dost divný. Myslím si, že by jsi mu to měla takhle všechno říct tak, jak jsi to tady napsala, i přesto že píšeš, že to ví, tak mu to připomeň a zkuste si o tom promluvit :)

  • Souhlasím s holkama. Prvotní zamilovanost pominula, to je přirozené a teď roste vztah do hloubky. Taky jsem chodila s klukem, který mi to říkal neustále a vyžadoval to i ode mě, bylo to hrozně nepříjemné a i mě to obtěžovalo. Můj současný přítel mi to taky neříká a já na tom netrvám, vím, že to tak cítí.

  • Já myslím,že je to přirozený vývoj,asi jsou i chlapi který to dělají pořád,i po letech.Pokud vám všechno klape,tak není co řešit.Jen bych mu to třeba řekla,že by tě to potěšilo,vyznala mu lásku sama a nebo udělala první krok a vytáhla bych ho někam.Na jednu stranu ti dal dárek k narozeninám,který se ti líbil.Už to není o tom dobývání a balení,ale očividně ti radost udělat chce a má tě rád.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist