otěhotnění při dlouhých cyklech

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37058 24.6.2011 16:35

Ahoj holky, da se otehotnet pri dlouhych cyklech? piste z vlastni zkusenosti...mam cykly 40dní,díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,nemůžu říct jestli ano nebo ne,ale já měla menses tak strašně nepravidelnou a s otěhotněním nebyl problém-chtěli jsme mimi až po svatbě,svatba byla 9.10 a já otěhotněla v polovině listopadu a to manžel jezdí jen na víkendy domů,tak toho milování moc nebylo.Spíš jde o to,abys byla v klidu a nestresovala se tím,jestli to půjde či ne...stres je prevít-kamarádce řekli,že po všech vyšetřeních které podnikli s manželem jsou obá naprosto v pořádku,že problém je v tom,že je v neustálém stresu,jestli se jim podaří mimi či ne a pokud s tím nepřestane a nehodí se do klidu,nikdy neotěhotní a to není jediná,těch případů znám dost.Další rada-nemilovat se kvůli tomu,abych otěhotněla,ale užívej si milování a nech to jak se říká osudu

  • ahojky, já měla cykly kolem 35 dní a otěhotněla jsem asi za 2 měsíce. Všechno je individuální, opravdu si to nechce moc připouštět a myslet na to, já si měřila bazální teplotu, abych poznala jestli ovuluji. Je pravda, že jsem pila čaj na nepravidelnou menstruaci, ale nebyla jsem v tom důsledná, tak jsem ho nepila denně, spíš občas. Hodně štěstí.

  • Ahoj, mám MS 31-45 dní, nejčastěji kolem 37 dní-MS se mi nikdy nesrovnala a hormony na srobnání odmítám brát, ale otěhotněla jsem vždy bez problémů-mám 3 děti, ale nevím, jestli je to náhoda, spíš to na něco ukazuje, otěhotněla jsem vždy po cyklu, který trval více jak 40 dní (a který mi říkal-třeba jsi těhotná-nebyla, až ten další měsíc). Když mám totiž cyklus 40 a více dní, následuje mi pak cyklus, který trvá méně, než 35 dní.
    Ale je případně dobré zjistit, jestli a v jaké fázi cyklu probíhá ovulace, pokud se Ti uleví.
    U mě je to tak 14 dní před MS. Tak držím palce, ať jde těhotnění snadno jako mě-ale i tak hodně trpělivosti-čekat i víc, jak 40 dnů, než si udělat test, když někteří mají jasno i o víc, jak 10 dní dříve...alespoň je ten čas nejistoty vhodný na snění.

  • Mívala jsem cykly kolem 33 dnů a otěhotněla jsem celkem bez problémů. Poprvé to bylo 20DC, podruhé dokonce 21DC. Chce to měřit si bazální teplotu, abys věděla, kdy u tebe probíhá ovulace. Po druhém porodu se mi cykly zkrátili na 28 dní a potřetí jsem otěhotněla téměř učebnicový 13DC :-)

  • dennytesarova24.6.2011 18:03

    Ahoj, já měla cykly asi 43 dní a trvalo nám to skoro rok. Začala jsem pít kontryhelový čaj, ten je na úpravu mensesu. Pila jsem ho 3 cykly a pak jsem otěhotněla, ale jestli mi pomohl, to nevim. Použivala jsem i ovu testy. Jak píšou anonymky, nemyslet na to, já vím, je to těžké. Držim pěsti, aby byly co nejdřív //

  • Dá se to. Já jsem měla cykly dlooouhatánské a nepravidelné, nejkratší tak 45 dní, nejdelší klidně kolem 60 dní, často jsem musela na vyvolávačku (když už se mi to zdálo až moc). Otěhotněla jsem v cyklu, kdy jsem měla ovulaci až 39. den, takže by to zase byl pekelně dlouhý cyklus. Blbé je, že při takových cyklech se ta ovulace dost blbě hlídá, ale jak píšou holky, nejlepší je zjistit, jestli ovulaci vůbec máš (podle měření bazální teploty, ovulačním testem) a pokud jo, tak už ji pak nesledovat, sex si užívat, když máte oba chuť a ne podle ovulace. A až to má přijít, tak to přijde. Držím pěsti.

  • Ahoj,my teď s přítelem docházíme do centra. Pokud neberu něco na srovnání cyklu,tak mám cyklus 40-60 dní a doktor mi řekl,že je problém v tom,že pak špatně dorůstají folikuli a hlavně jak píšou holky,špatně se pak hlídá ovulace. My už to zkoušíme rok a čtvrt :(

  • Ahoj, ja mivala cykly strasne nepravidelne - rekneme mezi 32 az 45 dny, takze mi chvilku trvalo, nez jsem vychytala ovulaci, ale otehotnet se podarilo. Trvalo to 11 mesicu.

  • eva11125.6.2011 21:37

    Ahoj pokud nemáš problém s ovu. tat by to neměl být žádný velký problém,a pro jistotu začni sledovat ovu. a neboj určitě se to podaří.

  • Ahojky, ja jsem mela cyklus taky kolem 40 dni (plus minus par dni). Kdyz jsme se s manzelem zacali snazit o miminko, zacali jsme oba brat vitaminy, ja navic pila kontryhelovy sirup a sledovala si hlen. Snazeni nam trvalo neco pres 4 mesice ;-), ale povedlo se. Drzim pesti....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 238 otázek, kterým se dostalo 271 628 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist