otehotneni

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30591 11.2.2011 21:45

ahoj,nedari se nam s pritelem miminko,jsem z toho nestastna,HA mam vysazenou skoro rok a uz jsme to 3krat zkouseli a ono nic,mozna jsem byla naivni kdyz sem si myslela ze to vyjde na poprve:-(poradte mi,hodne asi dela psychika,ale ja sedim na internetu a vybiram uz tehu oblecky a oblecky pro mimco, a to asi delam spatne,doktor mi rekl ze jsem naprosto vporadku,tak nevim co ted:-(prosim o radu.verim ze me pochopite,mejte se.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl11.2.2011 21:56

    a partner v poradku je, a hlidas si plodne dny? :)

  • Nic neděláš špatně, to je asi normální. Já jsem byla před rokem tam, kde jsi ty teď. Taky jsem koukala na těhu a kojenecké oblečení a hlavně na kočárky, ale mimi nikde. Jsou 2 možnosti, buď brzy otěhotníš, nebo se na to po nějaký době, když se nebude dařit, vybodneš a přestaneš to řešit, jako já. Ale hlavně se netýrej tou myšlenkou, že tím, že na to myslíš a koukáš na baby hadříky, tak děláš něco špatně. Není to pravda. Znám spoustu holek, co si řekly, že budou těhotný, upnuly se k tomu, dokonce si nakoupily i nějaký hezký dupačky (to mi teda přijde už ujetý :), co jim padly do oka a do 2 měsíců byly těhotný. A některý se dočkají až za 3, 4 roky. Tak se tím netrap a nevyčítej si ty myšlenky na miminko. Jestli jste to zkoušeli zatím 3 x, tedy po 3 cykly, jestli tomu dobře rozumím, tak to byste byli hodně naprůměrní, kdyby se takhle brzy zadařilo. Říká se, že do půl roku otěhotní 60 % zdravých párů, což je jen lehce přes polovinu. A do roka by měl ten zbytek a pak je pár smolařů, kteří i přes všechna negativní vyšetření ne a ne otěhotnět. Takže klidně mysli, na co chceš, ale určitě bude pro tvoje duševní zdraví lepší, když na to těhotnění budeš myslet aspoň pozitivně. Tzn. neříkat si, že se nedaří, ale soustředit se na to, že to určitě vyjde.

  • nerozumím teda větě....už jsme to třikrát zkoušeli? to jste zkoušeli jako co? Jinak pokud pár neotěhotní do roka pravidelného nechráněného sexu, je třeba šetření...na obvodní gynekology se moc nespoléhej, někteří jsou zatvrzení puritáni. Můžete požádat o spermiogram, nebo si ho v CAR sami zaplatit, stojí okolo 900kč. Tam bývá často problém, jinak Tobě lékař dělal co všechno za vyšetření?

  • Co se píše: Z popisu dějů při oplození vajíčka by se mohlo zdát, že každá žena otěhotní hned první cyklus, byl-li ve správnou dobu pohlavní styk. Tak tomu ale není. V optimálním případě, ve věku 20 let, dochází v průměru k otěhotnění jen jednou za 4 cykly. Se zvyšujícím se věkem ženy tato pravděpodobnost klesá. Mezi 25. a 35. rokem je pravděpodobnost otěhotnění přibližně 16%. Po 35. roce věku ženy pravděpodobnost těhotenství prudce klesá a po 40.roce nedosahuje ani 5% na jeden menstruační cyklus.

  • No Zuzanko, já pořád přemýšlím nad větou zkoušeli jsme to 3krát... jako tři měsíce tedy v plodné dny, které máš zjištěné?? Protože to je opravdu podstatné. A je opravdu velmi velmi brzy na takové myšlenky, že to nejde..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist