osypání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43804 17.6.2011 18:17

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo takové zkušenosti a jestli mi poradíte - vždy během menstruace (používám zásadně vložky, pro kalíšky i tampony mám prostě blok a nepoužila bych je) se mi na pokožce okolo hráze a mírně i na půlkách objeví svědivé pupínky, jsou cítit na kůži při sprchování, nejsou to jen fleky. Jako když má malé dítě opruzeniny a osypky. Štípe to, až bolí, ale nepomáhá mi na to ani clotrymazol, pythiol ani jiné podobné masti, které by mohly zabrat. Zkoušela jsem i z lékárny mastičky na takový problém - popáleniny, osypky, opruzeniny, vylíčila jsem jim svůj problém. Ale nic z jejich rad a míchaných mastiček prostě nepomáhá. Nevíte čím to může být a především co na to pomůže, co mi uleví? Ta kůže je pak rozdrážděná tolik, že mi až mokvá a je do krve :( Dříve se mi to nestávalo, je to jen poslední cca 4 menstruace. Děkuju za jakoukoliv radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle mě jsi prostě zapařená, teď už je větší teplo. Navíc pokud používáš "moderní" vložky, tak ty jsou plné chemie, parfémované a naplněné nějakými silikageovými vlákny, které mění krev na gel. Takže ono se není čemu divit. Já mám kalíšek a jsem maximálně spokojená. Zkus třeba změnit značku vložek, zkus třeba nějaké silnější, bez těch xindlů, prostě jen s buničinou.

  • Zajímal by mě ten blok z toho sáhnout si do pochvy....to je psycho blok.

    Jinak se to nejlíp vyřeší tampony či kalíškem. Vložka je prostě plena. Zapaření je logické. Možná by zabíralo měnit ji minimálně 8x za den a pokaždé celé exponované partie silně promazat zinkovou pastou či krémem proti opruzeninám. Výborný je Sudocream - působí i antisepticky.

  • podle me si klasicky zaparena a mas opruzeniny,jak male dite treba v plence,to delaji ty vedra ted.ja bych si treba vlozku nedala ani omylem,asi bych se s ni zblaznila,jeste ted v tom vedru spocena az kdesi,vlozka prilepena,ptz kdyz sedis tak se logicky potis v takovem horku,to pro me neni,nosim jen tampony a nemuzu si stezovat.asi ti nezbude nic jineho nez se odblokovat a zacit pouzivat tampony aspon v lete.jinak to nevidim.

  • Zkus dětský zásyp - např. Batole se septonexem a výtažkem z olivového oleje. Vzhledem k tomu, že je to zapařený, tak bych se to právě snažila spíš vysušit nějakým takovýmhle pudrem...

  • S tampóny mám stejný problém, ze začátku mi jen byli nepříjemné, pak jsem asi dostala nějaký šok, otekla jsem a tampon nešel skoro vyndat. Tudíž taky musím používat jen vložky. A taky jsem bývala takto osypaná, pak jsem začala nosit vložky s bavlněným povrchem a je to o dost lepší, většinou už úplně bez problémů;)

  • dzusinka17.6.2011 20:46

    Řekla bych, že to chce prodyšnější vložky...

  • ahojky, podle mých zkušeností je taky tampon mnohem hygieničtější než vložka...když jsem ještě chodila na střední, tak mi pořád protékala, nepříjemně mě dráždila a pokožku jsem taky měla zarudlou a citlivou...Od té doby co používám tampon a intimku tyhle potíže nemám...Pokud ti vadí sahat si do pochvy, tak si pořiď tampony s aplikátorem, ty jsou hygieničtější...Do kalíšku bych nešla, ale tampony jsou úžasný vynález....kdyby mě nebolelo břicho, tak ani nevím že to mám :-))

  • Tak já třeba nemůžu mít always vložky ani za boha. Používám Naturely a je to fajn. Pokud máš ale takhle silnou reakci, tak aspoň teď v těch vedrech, by nebylo od věci zkusit klasický porodnický vložky a síťovaný kalhotky.

  • Já bych zase třeba nesnesla vložku... prostě ten pocit, že se na mě něco mokrého lepí, pořád se hlídat, jestli se neposunula a neprotekla, zamazané kalhotky... brr. Já mám blok tady z toho, takže neodsuzuju, když má někdo blok z tamponů. Když jsem jako "dítě" (= cca 13 let) ještě používala ještě vložky, měla jsem nejradši Always, protože dobře držely a sály, ale byla jsem po nich zpocená doslova až na prdeli. :D Takže raději slabší vložky, chodit častěji měnit a nechat pokožku dýchat, než nějaké obry. :)) :D

  • Picolo4.6.2018 16:13

    tak jedine natřít krémem a tampon. je to i víc hygienické

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist